Quantcast

V. Sinkevičius: prašome įvertinti, ar „Grigeo“ produkcijai tinka ekologinis ženklas

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Lietuvoje kilo skandalas, kai paaiškėjo apie įmonės „Grigeo“ vykdytą Kuršių marių taršą. Šios istorijos nuošalyje neliko ir Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius. Situaciją jis pakomentavo savo feisbuko paskyroje.

„Vos išlindome iš gaisro Alytuje, skęstame nuotekose Klaipėdoje. Situacija niūri.

Kaip komisaras turėčiau mandagiai pasakyti, kad pagal Europos Sąjungos ir nacionalinius teisės aktus, valstybės narės bei jų institucijos atsako už tai, kad tokių situacijų būtų išvengta. Bet ši istorija peržengia visas ribas, tad leisiu sau praplėsti ir savąsias“, - rašo V.Sinkevičius.

Pasak jo, kai žmonių sveikata ir mūsų visų aplinka tampa antraeiliu dalyku, negalime kalbėti apie aplaidumą.

„Tokioje situacijoje jo būti negali“, - teigia jis.

„Vienintelis pozityvus dalykas yra tas, kad pastaraisiais metais gyventojai pagaliau sulaukė palaikymo aukščiausiu politiniu lygmeniu ir problema Klaipėdoje yra sprendžiama. Jei ne tai, šiandien turbūt būtumėme net nežinoję, kokio masto žala gamtai yra daroma.

Patikinu, šitą situaciją seksiu asmeniškai ir tai darysiu labai atidžiai.

Bet tai dar ne viskas. Šiomis dienomis pradėta daug tyrimų. Teisėsauga pradėjo savo tyrimus, „Grigeo“ pradėjo vidinius tyrimus ir taip toliau. Patikinu, šitą situaciją seksiu asmeniškai ir tai darysiu labai atidžiai. Tyrimai negali pasibaigti niekuo, jų rezultatai turi parodyti, kas iš tiesų įvyko, kodėl gyventojai nebuvo išgirsti iš karto, kodėl net po perspėjimų niekas nesiėmė veiksmų“, - rašo V.Sinkevičius.

Eurokomisaras užsiminė ir apie tai, ko šioje situacijoje ėmėsi pats.

„Savo ruožtu su kolegomis žengėme nedidelį, tačiau svarbų žingsnį. „Grigeo“ produkcija ženklinama Europos ekologiniu ženklų „Ecolabel“, kuris nurodo, kad įmonė gamindama produktus imasi visų priemonių, skirtų apsaugoti žmonių sveikatą. Šiandien kreipėmės į Aplinkos apsaugos agentūrą su prašymu įvertinti, ar „Ecolabel“ ženklinimas gali būti taikomas įmonės produkcijai.

Klausimų kol kas daugiau nei atsakymų, bet jie privalo būti išsiaiškinti ir pateikti visuomenei“, - įrašą baigia V.Sinkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytotojas

skaitytotojas portretas
Ecolabel ir ISO 14001 atsakingos aplinkosaugos sertifikatais yra ženklinami gamybos procesai ir produkcija. Tai neatsiejama verslo dalis. Viešuosiuose konkursuose įmonės negali dalyvauti jei neutri šių sertifikatų. Palaikau Sinkevičiaus poziciją. Grigeo neturi teisės naudoti šio ženklinimo.

Budelis

Budelis portretas
Tuo metu, kai Kursiu marios, Baltijos jura ir Klaipedos zmones eile metu nusikalstamai nuodijami ir naikinami, eurokomisaras atrado svarbiausia klausima-ekologinis zenklas... Su tokiu poziuriu toli eisim! Ar kaltininkai jau arestuoti?

Is Grigiskiu

Is Grigiskiu portretas
Jie grigiskiecius daug metu dusina kateliniu dumais, nes buvo seniau vamzdys labai aukstas, kad gyvenvietes netersti,o nauju kateliniu ziemi ir skesta Grigiskes dumuose.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių