Quantcast

V. Grubliauskas terminale vykstančioms statyboms pažėrė kritikos

Šiuo metu turistus iš užsienio Kruizinių laivų terminale pasitinka išraustos, dulkėse skendinčios gatvės. Baksnodamas pirštu į negerumus, Klaipėdos meras paliepė, kad nekultūringai vykstančios statybos dar šią savaitę "blizgėtų".

Gadina miesto įvaizdį

Kruizinių laivų terminalo ir piliavietės prieigose dar pernai užvirė Priešpilio gatvės rekonstrukcija ir pastatų griovimo darbai.

Juos Klaipėdos savivaldybės užsakymu vykdo bendrovė "Kauno keliai".

Įsibėgėjus kruizinių laivų sezonui, į miestą atvykstantys turistai ėmė reikšti nepasitenkinimą tais vaizdais, kuriuos jiems tenka matyti vos išlipus iš laivo, skundai pasipylė ir dėl autobusais nepravažiuojamų gatvių.

Situacija visiems, liaudiškai tariant, varo vėžį.

Pasak Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovės Romenos Savickienės, ne vietoje suverstos statybinės atliekos ir sunkiai įveikiamos gatvės poilsiautojams bado akis.

Dėl to ji pati ne kartą kreipėsi į rangovą.

Tačiau, kol viena ranka tvarko, kita – verčia.

"Prieš prasidedant sezonui pamatėme, kad įvaža į Kruizinių laivų terminalą yra kasama, kad gana sudėtinga judėti ne tik pėsčiajam, bet ypatingai – autobusais. Atsiranda vis daugiau šiukšlių, daiktų, medžių ir, be jokios abejonės, teigiamo ir gražaus vaizdo Klaipėdos terminalui tai tikrai nesuteikia. Šiandien (pirmadienį – I.L.) švartuojasi jau vienuoliktas laivas šį sezoną, ir turime atsiliepimų iš turistų, žmonės klausia: čia – amžiaus statybos, ar vis dėlto – laikinos?" – kalbėjo R. Savickienė.

Priekaištai galiausiai pasiekė ir Klaipėdos savivaldybės administraciją.

Pirmadienį nemenkas būrys valdininkų savo akimis įsitikino, kad padėtis darbų vykdymo kultūros prasme – prasta.

"Varo vėžį"

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas bendrovės "Kauno keliai" atstovui ir Kruizinių laivų terminalo vadovui Alvydui Butkui ranka rodė, ką būtina tvarkyti nedelsiant.

Meras priminė, kad vasarą terminale vyks masinės šventės, todėl nei jų lankytojai, nei užsienio turistai negali jaustis it statybvietėje.

"Situacija visiems, liaudiškai tariant, varo vėžį. Teatras prasideda nuo rūbinės, o Klaipėda kruizinių laivų turistams – nuo Kruizinių laivų terminalo", – palygino V. Grubliauskas.

"Todėl sukviečiau visus specialistus į vietą. Kad, duriant pirštu, kiekvienas savo akimis pamatytų, kur ir kas vyksta. Nors turėtų ir be manęs žinoti. Vasara prasideda. Čia ne dėl to, kad kažkoks renginys ant nosies. Juk visas sezonas dar prieš akis", – tęsė meras.

Terminas – kuo greičiau

"Kauno keliai" atstovo paprašyta atsikratyti krūvomis statybinių šiukšlių, aiškiai pažymėti ir aptverti statybvietę, kad ši atrodytų civilizuotai.

Per šią savaitę statybininkai privalo ne tik apsikuopti, bet ir sulyginti kelią.

V. Grubliausko žodžiais, savo reklaminiais tentais pridengti vykstančius darbus kviečiami ir verslininkai.

Čia bus nemokamai leidžiama ir komercinė reklama, tačiau suderinus vizualinius klausimus su atsakingais specialistais.

Ar taikyti rangovui baudas, spręs savivaldybės administracija.

Užbaigti Priešpilio gatvės rekonstrukciją planuojama iki šio gruodžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas  portretas
Kas balsavo už Grubliauska, paskaitykit Kunco knyga Blogis. Tai apie jus.

>miestietis

>miestietis portretas
svarbiausia buvo ten esantį medį nukirsti ir visą sankryžą sumaitoti.Visa kita - nesvarbu.

miestietis

miestietis portretas
Kad taip ta visa komisija su meru priešaky būtų užsukusi ir į Tilžės gatvę kur rekonstruojama gatvė palikta likimo valiai ir atrodo kaip per karą,tada jau merui jokių priekaištų dėl džiazo, o dabar tiesiog nėra ko ir komentuoti ,nes viskas aišku
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių