Quantcast

V. Grubliauskas susitiko su klaipėdiečiais Seimo nariais: aptarė miesto aktualijas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto meras su į naujos kadencijos Seimą išrinktais Seimo nariais klaipėdiečiais virtualiame susitikime aptarė miesto aktualijas bei paragino duodant Seimo nario priesaiką prisiminti ne tik tarnystės Lietuvai aspektą, bet ir mintyse nepamiršti, kad Klaipėda yra neatsiejama Lietuvos dalis.

„Yra daugybė klausimų, kurie svarbūs Klaipėdai, tačiau lemiami sprendimai priimami sostinės valdžios institucijose. Iš naujos kadencijos Seimo narių tikiuosi palaikymo miesto iniciatyvoms, siūlymams ir prašymams bei prasmingo bendravimo ir bendradarbiavimo. Klaipėdiečių gretos naujos kadencijos Seime bus vienos iš negausiausių, tačiau svarbiausia tai, kiek mes sugebėsime susitelkti miesto bendruomenės labui. Kviečiu nesidairant, kurią politinę jėgą atstovaujate, ar esate valdančiojoje daugumoje, ar opozicijoje, darbuotis bendrai ir palaikyti klaipėdiečiams svarbias iniciatyvas Seime ir Vyriausybėje, kurios nariais tikrai tikiuosi matyti ir klaipėdiečių atstovus“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pirmajame susitikime akcentuota, kad miestui labai svarbus palaikymas skiriant finansavimą infrastruktūriniams projektams, pirmiausia – užtikrinant Baltijos prospekto žiedinės sankryžos rekonstrukcijos ir estakados statybų projekto tęstinumą. Artimiausiu metu Seimo nariams bus pateikta išsami informacija apie miesto infrastruktūrinius projektus, kuriems tikimasi dėmesio tvirtinant įvairias finansavimo programas bei ateinančių metų biudžetą.

Susitikime taip pat akcentuota, kad Klaipėdai svarbus dėmesys aplinkosaugos sričiai, sklandus miesto bendrojo plano pabaigimas. Klaipėdos meras atkreipė klaipėdiečių Seimo narių dėmesį ir į svarbių Klaipėdai sukakčių minėjimą nacionaliniu mastu – viena jų – Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečio minėjimas 2023 metais.

Susitikime su Seimo nariais išsakytas ketinimas tokius susitikimus rengti reguliariai. Pirmajame susitikime dalyvavo pirmą kartą į Seimą išrinkti Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos nariai Arvydas Pocius ir Audrius Petrošius, taip pat pirmą kartą Seime dirbsianti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė Ligita Girskienė, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio narys Andrius Bagdonas bei antrą kadenciją pradėsiantis tos pačios partijos narys Simonas Gentvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Niekas nepasikeis ,imituos darbus ,o kaip buvo aptriušusi Klaipeda,tokia ir liks

Kongas

Kongas portretas
galėtu grieščiau su jais. Klaipėdoj išrinkti reiškia klaipėdiečiai anuos deleguoja nuo savo miesto. Ir turėtu susakyt aiškiai nuo kokiu temu seimeriai turėtu nenuolaidžiaut nežingsnio

an

an portretas
geriau pasvarstyk aplinkiniu nuomone del vejo jegainiu vietos kuri neprivaletu buti gyvenvieciu bei kurortines aplikos teritorijose ?.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių