Quantcast

V. Grubliauskas: ruošiantis masiniam skiepijimui reikia kalbėti ir apie papildomą atlygį

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sako, kad ruošiantis masiniam skiepijimui nuo COVID-19 reikia kalbėti ir apie papildomą atlygį tą darysiantiems specialistams.

„Kalbame apie skiepijimo įkainį už vieną paskiepytą pacientą. Būtų labai rimta paskata personalui, žmonėms tame dalyvauti. Sutikite, jei apimtys bus milžiniškos, didžiulės, vakcinų netrūks, tai žmonės turės trauktis nuo pagrindinių darbų ir eiti skiepyti“, – BNS ketvirtadienį sakė uostamiesčio meras.

Taip jis kalbėjo po pokalbio apie pasirengimą vakcinavimui su prezidentu Gitanu Nausėda.

V. Grubliauskas sako, kad masinio vakcinavimo metu Klaipėdoje per dieną reikėtų paskiepyti apie nuo 1,7 iki 2 tūkst. gyventų, norint iki vasaros vidurio turėti vadinamąjį bandos imunitetą.

Vis dėlto meras pabrėžė, kad Klaipėda galėtų ir padvigubinti tokias dienos apimtis, tačiau tam būtinas nuoseklus vakcinų tiekimas.

„Tam yra ir kitų sąlygų, ne vien tik mobilizavimas skiepijimo postų. (...) Absoliučiai neginčijama sąlyga – vakcinų reikiamas kiekis, taip pat vakcinų įvairovė“, – sakė jis.

Bijau, kad pritrūktų ir šaldytuvų, ir specialistų, kurie deramai pasirengę.

Pasak V. Grubliausko, masiškai naudojant vien „BionTech“ ir „Pfizer“ vakciną, skiepijimas gerokai apsunktų.

„Šitai vakcinai reikalingos specifinės gabenimo, laikymo sąlygos. Bijau, kad pritrūktų ir šaldytuvų, ir specialistų, kurie deramai pasirengę“, – kalbėjo jis.

Uostamiesčio vadovo teigimu, šiuo metu Klaipėdoje numatyta paskiepyti per 5,2 tūkst. prioritetinėse grupėse esančių žmonių, iš kurių pirmąjį skiepą gavo 4,7 tūkst., o antrąjį apie 1,6 tūkst. asmenų.

Prezidentas G. Nausėda anksčiau yra sakęs, kad Lietuvoje iki vasaros vidurio nuo COVID-19 turėtų būti paskiepyta apie 70 proc. arba maždaug 2 mln. šalies gyventojų.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą pirma vakcinos doze paskiepyti 3226, antra doze – 2358 žmonės.

Lietuvoje pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze iš viso paskiepyti 64 tūkst. 355 žmonės, abiem dozėmis – 12 tūkst. 32 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puteikiniams

Puteikiniams portretas
Šunys loja-karavanas eina,o idiotai gydosi,o ne sėdi miesto taryboje

Sigitas

Sigitas portretas
Na ir koks tas beprotis valdininkas sugalvojo visuomenei pritaikytus-primestus teiginius t.y. „socialinių burbulų“ nariai ir iki vasaros vidurio turėti vadinamąjį bandos imunitetą?

Pirmiausa

Pirmiausa portretas
reikia skiepyti "šeimos gydytojus", nes jie labai bijo koronos, todėl atsisako atvykti pas ligonį.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių