Quantcast

V. Grubliauskas pripažįsta pralaimėjimą Klaipėdos mero rinkimuose

Tris kadencijas Klaipėdos miestui vadovavęs Vytautas Grubliauskas sekmadienį pripažino pralaimėjimą uostamiesčio mero rinkimuose.

„Tai gerai, kad (miestas – BNS) turės naują merą ir nuoširdžiai linkiu jam sėkmės, nors dar nelabai žinome, kas juo bus. Tikrai sveikinu būsimą miesto vadovą, linkėdamas jam visokeriopos sėkmės, kurios jam tikrai labai daug reikės“, – Klaipėdoje žurnalistams sakė socialdemokratų kandidatas V. Grubliauskas.

„Tai tikrai džiaugiuosi ir gerbiu klaipėdiečių pasirinkimą, labai tikiu, kad būsimas meras, kuris turi ambicijų, kad turės tam reikiamos amunicijos bei komandą“, – pridūrė jis.

Duomenys iš suskaičiuotų balsų iš trečdalio rinkiminių apygardų rodo, kad dėl galimybės susirungti antrajame ture kaunasi komitetą „Ištikimi Klaipėdai“ subūręs buvęs Klaipėdos uosto vadovas Arvydas Vaitkus, partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovas Remigijus Žemaitaitis ir Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių kandidatų kandidatas, Seimo narys Audrius Petrošius.

Tarybos nario mandatas man tikrai ne ką mažiau svarbus nei mero pozicija.

V. Grubliauskas pagal preliminarius rezultatus yra penktoje vietoje.

Ilgametis Klaipėdos vadovas teigė besitikintis, kad naujas kandidatas yra pasiruošęs šiai pozicijai, „suvokia tą atsakomybės naštą ir darbų apimtį“, taip pat yra pasirengęs valdžios grandinės formavimui. 

V. Grubliauskas teigė, jog klaipėdiečiams pasitikėjus ketina dirbti taryboje.

„Dėl manęs neturėtų būti nei menkiausios abejonės, nes tarybos nario mandatas man tikrai ne ką mažiau svarbus nei mero pozicija“, – teigė V. Grubliauskas.

Nuo 2011 metų Klaipėdai vadovaujantis V. Grubliauskas pernai lapkritį paskelbė būsiantis socialdemokratų gretose.

Iki 2018 metų politikas priklausė Liberalų sąjūdžiui, o praėjusiuose rinkimuose dalyvavo su komitetu, kurio gretos per ketverius metus taryboje gerokai praretėjo. Šis komitetas su konservatoriais sudarė valdančią koaliciją, tačiau frakcijų sudėtis ir skaičius kadencijos metu kito – pastaruoju metu taryboje jų dirbo penkios.


Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dieduks

Dieduks portretas
O ką dar tikėjosi laimėti?

>Džo

>Džo portretas
pats eik ,,ailsėt"su vaisais taia jaunais. Ar mažai seime ir vyriausybėj tokie kvailysčių mums visiems prikrėtė? Lietuvą baigia sugriaut, su visais kaimynais susipyko, tik ir žiūri kur ką pavokt..Nori kad ir Klaipėdoj tep būtų? Mūsų uostamiesčiui po liberkoncentratu valdymo ant kojų reikia stotis o ne galutinai žlugdyt ta kas liko

Kas tas ????

Kas tas ???? portretas
InvalidAs....
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių