Quantcast

V. Grubliauskas: mokytojas stiprus tiek, kiek jį pranoks mokiniai

  • Teksto dydis:

Mieloji švietimo ir akademine bendruomene,

brangūs mokytojai, dėstytojai,

kasmet spalio pradžioje minint Mokytojo dieną pagerbiame mokytojus ir dėstytojus, kuriuose matome mūsų šalies ir miesto ateities kūrėjus, architektus ir statytojus. Ir kasmet vis prisimenu bent jau man pačiam sakralią ir svarbią tiesą – mokytojas stiprus tiek, kiek jį pranoks mokiniai. Esu įsitikinęs – mokytojas bus stiprus, kol jo mokytoju bus jo mokinys, o jis nesivaržys ir nebijos būti mokiniu. Tai – gyvenimo padiktuota išmintis ir patirtis.

Profesinę šventę švenčiantiems pedagoginės ir akademinės bendruomenių atstovams linkiu sveikatos, išminties, kantrybės ir ramybės! Tegul Jūsų namuose vyrauja jaukumas, atjauta, supratimas ir palaikymas kilniai jūsų misijai. Tegul laikmečio iššūkiai ir sunkumai neužgožia Jūsų širdžių taurumo ir noro rūpintis, globoti, padėti ir patarti visiems žinių ir išminties ieškantiems.

Ačiū Jums už pasiaukojamą tarnystę miesto, šalies ir visų mūsų labui. Ir šviesa, ir tiesa jus žingsnius telydi, o Jūsų širdžių šiluma ir šviesa telydi visus jūsų mokinius, mūsų vaikus ir anūkus!

Nuoširdžiai ir su didžiule pagarba

Vytautas Grubliauskas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot, tai mokytojai....

Ot, tai mokytojai.... portretas
Kas iš tėvų, senelių susimokėti galėjo mokytojui už idioto vaiko laikymą vidurinėje mokykloje ir atestatai vidurinės mokyklos baigimo dalinami jau 32 metus tiems beraščiams idiotams, manau, mokytojų kaltė už neprincipingumą, laiku tėvams nepasakysi, kad nors ir užsibizniavote nešvarių pinigų užsiimdavo kokiu narkotikų perpardavimu ar prekyba žmonėmis, tai nereiškia, kad išsigimęs jūsų vaikas bus neapiformintas kad yra ne idiotas. Kur tai matyta? MRU, Teatro ir muzikos akademijoje aukštojo mokslo diplomai dalinami jau vėl tiems patiems idiotams štai 32 metai . Tai ir randi ministerijoje departamento direktorių per narkotikų savaitgalį gulintį dilgėlinė su išaugusius klynu ar prokuroro dukrą Tailande atliekančią vyrų darbą - valančią subinskyles turtuoliams už kelis pinigėlius, kas galėtų naują dozę narkotikų susileisti ir Lietuvoje per TV skiesti, kad turi "verslą" užsienyje,apsidairykite pagaliau. Pradinė kaltė tenka mokytojui, kad nedrįso prokurorui pasakyti, kad jo vaikas idiotai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių