Quantcast

V. Grubliauskas: įtampa universitetinėje ligoninėje didėja kone kas valandą

  • Teksto dydis:

Sekmadienio rytą Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo „Facebook“ paskyroje uostamiesčio gyventojams turėjo ir gerų žinių.

Bene svarbiausia jų, kad šeštadienį iš Vilniaus gautas specialusis siuntinys, kuriame 19 tūkst. respiratorių, vienakartinių pirštinių ir kitų būtinų apsisaugojimo priemonių.

„Vyksta intensyvūs galingojo tyrimų aparato pastatymo ir montavimo bei derinimo darbai. Jau netruks jis pradės savo darbą, – džiugiomis žiniomis dalijosi meras. Vakar mūsų mobiliosioms „medikų kuopoms“, atliekančioms patikrinimus keltuose, darbo buvo labai daug, nes keltai buvo net keturi. Iki pietų buvo dirbama pagal naują tvarką, kai keleiviai buvo tikrinami „pagal simptomatiką“. Po pietų ir vėl tvarka pasikeitė, ir vėl tikrinami visi be išlygų. Apie incidentus nepranešta.“

Tik vienas keltu atvykęs klaipėdietis 14-kai dienų karantinuotas viešbutyje. Dar penki keleiviai pasirinko likti viešbutyje, kol pavyks saugiai juos pergabenti į jų savivaldybes.

Situacija KUL kaista, įtampa, jaučiant vis intensyvesnį COVID-19 viruso spaudimą, didėja kone kas valandą.

V.Grubliauskas pranešė, kad pora keleivių iš paskutiniojo kelto į viešbutį išvyko „užsupti ir įšilę“, meras išreiškė viltį, kad iki kelionės namo jie prablaivės.

„Situacija KUL kaista, įtampa, jaučiant vis intensyvesnį COVID-19 viruso spaudimą, didėja kone kas valandą. Paskutinėmis žiniomis, patikrinus didžiąją dalį Neurochirurgijos skyriaus medikų, jų tyrimai buvo neigiami. Tai reiškia, kad, dėkui Dievui, bent kol kas sergančių medikų, dirbančių KUL, gretos nepasipildė. Norėtųsi, kad ta tendencija daugiau nebesikeistų. Bet identifikuotas vienas atvejis darbuotojai, iš Klaipėdos jūrininkų ligoninės, jos vadovas apie tai informuotas, manau, netrukus apie tai bus papasakota išsamiau“, – dalijosi žiniomis V.Grubliauskas.

KUL medikai įtaria, kad būtent Neurochirurgijos skyriuje infekcija paplito nuo vieno ligonio, kuriam atlikta būtinoji operacijos. Taip buvo užkrėsti kiti ligoniai bei gydytojai. Identifikuoti pacientai, gulėję dviejose skirtingose palatose.

Ši situacija padiktavo operatyvų ir būtiną sprendimą – skyrius skubiai karantinuojamas, visi sergantys ligoniai iškeliami, atliekami visi kiti būtini tokioje situacijoje veiksmai.

„Medikai ir vadovybė visą naktį dirbo be miego ir dabar visa ši „evakuacija“ jau baigta“, – pranešė meras.


Šiame straipsnyje: Vytautas GrubliauskaskoronavirusasKlaipėdos universitetinė ligoninėCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytoja

skaitytoja portretas
kodėl miesto meras leido kelte imti mėginius tik iš įtartinų keleivių o ne visų kaip yra ministro įsakymas nubausti miesto merą už įstatymo ignoravimą kam reikalingas toks meras jei jis kenkia savo miesto gyventojams

pensininkė

pensininkė portretas
esi miesto galva tai nors kiek rūpinkis ir pats gauti priemonių o ne tikt sėdėk kaip atstovas spaudai o kur buvo ligoninės vadovas kad tuo nepasirūpino anksčiau laukė kol atneš viską ant lėkštutės ir atnešė tik ne priemones o virusą darbuotojams liepia taupyti kaukes pirštines už kiekvieną sunaudotą pasirašyti kokia tvarka toks ir užsikrėtimas

tam kl

tam kl  portretas
Nereikia taip daug iš mero norėti ir dėl vaistinių aprūpinimo :) Tegul susitvarko , kad nors KUL medikai turėtų , už kuriuos kaip ir atsakingas turėtų būti , steigėjų " galva " vis tik yra ir ilgametė :)))
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių