Quantcast

V. Grubliauskas apie situaciją Klaipėdoje: liko vos 4-5 laisvos palatos

  • Teksto dydis:

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje netrukus nebeliks vietos naujiems koronavirusu užsikrėtusiems žmonėms. Numatoma, kad nauji ligoniai bus gydomi Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje, kuri šiuo metu priimti tegali 40 ligonių. Be to, tvirtinama, kad šioje ligoninėje padėtis dėl būtinųjų apsaugos priemonių – tragiška.

Beveik nebeliko vietų

Iki šiol koronavirusu užsikrėtusieji uostamiestyje buvo gydomi Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Tačiau greitai sergantieji bus gydomi ne tik čia.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pirmadienį pranešė, kad šiuo metu minėtoje įstaigoje beliko 4–5 laisvos palatos.

„Tai yra skaičiai, kurie aiškiai indikuoja, kad netrukus teks dairytis į rezervą“, – neslėpė miesto vadovas.

Numatoma, kad pirmoji eilėje, stosianti į kovą su greitai plintančiu virusu – Respublikinė Klaipėdos ligoninė.

V.Grubliauskas pastebėjo, kad Klaipėdos universitetinės ligoninės planus ir rezervą pakoregavo tokios aplinkybės kaip viduje atsiradę viruso židiniai, poreikis uždaryti kai kuriuos skyrius.

Neturi priemonių

Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kundrotas teigė, kad ligoninė laukiančiam darbui ruošiasi – prognozuojami galimi srautai, rengiamos medikų pagalbos, atliekami kiti pasirengimo darbai.

Numatoma, kad Respublikinė Klaipėdos ligoninė galėtų priimti apie 40 pacientų. Šioje įstaigoje yra ir galimybė gydyti ypač sunkiai sergančiuosius. Tuos, kuriem reikia plaučių ventiliavimo.

Vis dėlto, nemenką nerimą kelia ligoninės aprūpinimas medikams, dirbsiantiems su koronavirusu užsikrėtusiais pacientais, būtinomis apsaugos priemonėmis.

M.Kundrotas teigė, kad su šiuo metu turimų apsaugos priemonių išteklių medikams užtektų vos vienai dienai. Kol kas nėra aišku ir tai, koks apsaugos priemonių tiekimas ligoninei numatytas, mat šiuo metu gaunamos priemonių siuntos yra skirstomas vadinamoms klasterinėms ligoninėms, uostamiestyje tokia yra Klaipėdos universitetinė ligoninė.

Spręs individualiai

Pirmadienį uostamiestyje dirbantis sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis patikino, kad vadinamosios klasterinės ligoninės yra aptarnaujančios regioną ir turės įvertinti būtinybę bei dalintis skiriamomis priemonėmis su kitomis regiono įstaigomis.

Teigiama, kad šiuo metu priemonių paskirstymo klausimą spręs Klaipėdos universitetinė ligoninė.

„Bet jeigu bus labai didelis poreikis, bus sprendžiama individualiai ir ligoninės be apsaugos priemonių neliks“, – patikino A.Šešelgis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vitaliukas

Vitaliukas portretas
Pati savivaldybė nesilaiko karantino, nedirba nuotoliniu darbuotojai, kiurkso ten moteriškėlės, potencialios viruso daugintojos... gali visos ir pačios susirgti, gal ir serga...kas žino, juk savivaldybėje nėra jokių saugumo priemonių, neturi nei kaukių, nei pirštinių, nei dezinfekavimo skysčių.... Dauguma specialisčių trepsi į darbus kaip senais laikais, nes nemoka kitaip dirbti,... O, kad karantinas mieste ne šiaip sau juk paskelbtas ir, kad baisų virusą gali užnešti betrepsėdamos kitiems, joms nė motais, dar piktinasi, ko čia jaunimas iš namų dirba, koks čia darbas...Savivaldybė turi pavyzdį rodyti karantino metu, o ne abejingumą karantino reikalavimams. Negi sunku būti atsakingiems ir mėnesį pabūti karantine , kad virusas neplistų?

Algis

Algis portretas
Kiek pamenu iš rašytų straipsnių buvo kalba ligoninėje nieko netrūksta. Nors medikai sakydavo nieko jiems neduoda nes nėra ką duoti.

Zigmas

Zigmas portretas
Ūžuojauta iš KUL respublikinei gydytojams gal viena kauke ant dvieju kelioms dienoms o valytojams ir darbininkams kurie vistiek turėsite tiesioginį kontakta su virusu nieko nes jums tipo nereikia Bet kažkas nešvarius daktarų vienkartinius rūbus turės surinkt ir paruošt utilizavimui mums ir dabar trina kad visko truksta nors labdaros nebeturi kur dėt .Kul palaiko jus ir linki sėkmės
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių