Quantcast

V. Grubliauskas apie situaciją Klaipėdoje: kokie naujausi koronaviruso iššūkiai?

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas po trečiadienį vykusio savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdžio sako, kad buvo apsispręsta, kuriose įstaigose, esant dideliam koronavirusu infekuotų žmonių skaičiui, būtų izoliuojami lengvesne ligos forma sergantys pacientai.

„Buvo įvardytos kelios vietos, viena iš jų – Klaipėdos kempingas, taip pat vienas iš bendrabučių, kuriais Klaipėda disponuoja savo įstaigose“, – trečiadienį spaudos konferencijos metu sakė V. Grubliauskas.

Uostamiesčio meras informavo ir apie įstaigą, kur būtų apgyvendinami pacientai, esant itin dideliam pacientų skaičiui.

„Kalbant apie rimtesnį poreikį, kai kalba būtų apie šimtus pacientų, buvo įvardyta Švėkšnos viena iš gydymo įstaigų, kurioje vietų yra gerokai daugiau – gal net 300. Logistine prasme tai nėra ypatingai toli nutolusi teritorija, yra pakankamai nesudėtingai įgyvendinamas klausimas. Tikiuosi, kad šio rezervo neprireiks, bet poreikiui atsiradus, Klaipėda ir rajono savivaldybės sprendimą turi“, – pridūrė V. Grubliauskas.

Naujo koronaviruso tyrimo aparato pajungimo tikisi šią savaitę

V. Grubliauskas taip pat įvardijo, kad koronaviruso mėginiai, paimti uostamiesčio mobiliajame punkte, dažniausiai ištiriami per vieną parą, tačiau problemų, anot jo, pasitaikė laukiant, kol bus ištiriami iš užsienio grįžusių asmenų mėginiai. Dėl to, tvirtina V. Grubliauskas, labai laukiama, kol bus pajungtas naujas tyrimus atliekantis įrenginys.

„Tais atvejais, kai mėginiai paimami mobiliajame koronaviruso tyrimų punkte, jie tą pačią dieną keliauja į KUL ir, pagal ligoninėje esančios laboratorijos apkrovimą, jie yra tiriami – dažniausiai sutelpama į 24 val., nors būna visko“, – trečiadienį spaudos konferencijos metu sakė V. Grubliauskas.

„Kalbant apie mėginius, kurie paimami iš keltų keleivių, Palangos oro uosto ar Būtingės sienos perėjimo punkto, tai buvo tokių situacijų, kad tie mėginiai vos ne tris paras laukė savo valandos, kol buvo rasti sprendimai dėl laboratorijų, kuriose buvo išvežti – buvo ir į Šiaulius, ir į Kauną, ir į Vilnių išvežti“, – tęsė Klaipėdos miesto meras.

V. Grubliauskas taip pat pažymėjo, kad šios savaitės pabaigoje laukiamas naujo Klaipėdą pasiekusio tyrimų aparato pajungimas – šis įrenginys, pasak mero, galėtų ištirti iki 1000 koronaviruso mėginių per parą.

„Ar tikrai tokia apimtimi jis bus užkrautas, aš atsakymo neturiu, čia priklausys nuo derinimo su Sveikatos apsaugos ministerija. Būtų neracionalu, turint galimybę iki 1000 tyrimų atlikti per dieną, jų atlikti tik 300-400. (...) Laukiame pajungimo kuo greičiau“, – pridūrė V. Grubliauskas.

Gydomi 26 koronavirusu infekuoti medicinos darbuotojai

V. Grubliauskas posėdyje paminėjo, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) gydomi 26 koronavirusu užsikrėtę medicinos darbuotojai.

„Šią minutę (KUL – ELTA) gydomi 54 pacientai, sergančių gydytojų yra 9, slaugytojų serga 17. Iš viso 26. (...) Skaičiai tikrai kelia nerimą, skatina ieškoti sprendimų. Tai skaičiai, kurie visiems turėtų padėti suvokti, kaip turėtume branginti, saugoti, mylėti medikus, kurie saugo, brangina ir myli mus“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė V. Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ieva

Ieva portretas
Nežinau kaip kitur, bet pas mus vyksta baisus dalykai. Kalbu apie Klaipėdos bendrabutį, esanti Sulupes g. 11n. Čia į mūsu namą vaikšto svečiai, ateinantys ir atvažiuoja trys pas kaimynus. O musu senų žmonių, niekas net neklauso, jei pasakom kad karantinas. Pasako, tylekit ir nedejuokim, o uzkresim kovit. Tie mūsų kaimynai romai, jie sako, kad jiems karantino nėra, tik lietuviams. Nežinom kur reikėtų kreiptis?! Anksčiau dažnai policija užeidavo, o dabar jie matomai neturi kada daryt kontrolės ir ne labai bespeja. O policijos labai reikėtų.

kada

kada  portretas
bus dezinfikuojamos laiptines?

Nesvarbu, bet ne " puteikiniai"

Nesvarbu, bet  ne " puteikiniai" portretas
Meras dirba? Su liežuviu.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių