Quantcast

V. Anužis palieka „Sodros“ vadovo postą

Klaipėdos "Sodros" skyriaus vadovas Valdemaras Anužis gegužės 10-ąją išeina iš darbo savo noru. Nuo šių metų pradžios, įsigaliojus naujos redakcijos Valstybės tarnybos įstatymui, esą nebeliko galimybės pratęsti jo įgaliojimų dėl valstybės tarnautojams taikomo amžiaus cenzo.

Klaipėdietis, mediko išsilavinimą turintis V.Anužis ilgus metus buvo ne tik praktikuojantis gydytojas, dirbo administracinį darbą ligoninėse ir valstybės institucijose, bet ir aktyviai dalyvavo miesto politiniame gyvenime.

Į Klaipėdos miesto tarybą V.Anužis buvo išrinktas keturis kartus: 1995–1997 m., 1997–2000 m., 2000–2003 m. ir 2015–2019 m. kadencijoms.

Pastaruosiuose rinkimuose nebedalyvavęs buvęs Klaipėdos miesto tarybos narys atsiribojo nuo politikos ir iš partijų veiklos pasitraukė. Kaip pats teigia, nusprendė eiti į pensiją.

"Amžiaus cenzą valstybės tarnyboje sumažino iki 65-erių, be teisės pratęsti. Man jau 67-eri. Todėl apsisprendžiau trauktis kiek anksčiau. Ką ketinu veikti? Veiklos man netrūksta. Tačiau iš politikos pasitraukiau, su partijomis nebenoriu turėti jokių reikalų. Noriu pagaliau pabūti laisvas ir nepriklausomas", – nedaugžodžiavo V.Anužis.

"Sodros" teritorinių skyrių vadovai yra valstybės tarnautojai. O naujos redakcijos valstybės tarnybos įstatymas reglamentuoja, kad į įstaigų vadovų pareigas priimama penkerių metų kadencijai konkurso būdu.

Asmuo negali eiti tos pačios valstybės ar savivaldybės institucijos ar įstaigos vadovo pareigų daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės, jeigu kituose įstatymuose nenustatyta kitaip.

Iki naujos redakcijos Valstybės tarnybos įstatymo įsigaliojimo "Sodros" teritorinių skyrių vadovų kadencijų nebuvo.

Anot "Sodros" Komunikacijos skyrius vedėjo Sauliaus Jarmalio, pasitraukus V.Anužiui, į Klaipėdos teritorinio skyriaus direktoriaus vietą penkerių metų kadencijai netrukus bus skelbiamas viešas konkursas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Piliete

Piliete portretas
Sukčius.

Jelena

Jelena portretas
Старые добрые фильмы я люблю. И анекдоты тоже: " ОФИГЕТЬ! Пришла заявка: Психиатрическая больница... хочет добавить вас... в друзья... Нашли блин... всё-таки!!!"

P.S.

P.S. portretas
Простите великодушно! Последняя цитата тоже из "собачье сердце" а не из...
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių