Quantcast

Užkliuvo „Sūduvio“ girliandos: žibėjimas trukdo miegui?

Kai kuriems klaipėdiečiams vėl užkliuvo Dangėje prišvartuotas buvęs karo laivas, o dabar muziejus "Sūduvis". Šįkart gautas skundas, kad pernakt šviečiančios kalėdinės lemputės trukdo miegoti aplinkinių namų gyventojams. Muziejininkai pakoregavo jų švytėjimo laiką.

Žibėjimas trukdo miegui?

"Sūduvis" vėl tapo kai kurių asmenų nepasitenkinimo objektu.

Kalėdiniu laikotarpiu papuoštas šventinėmis girliandomis laivas užkliuvo nepraėjus nė savaitei po lempučių įžiebimo, mat jos esą žiba visą naktį ir trukdo žmonėms miegoti.

Po tokio skundo muziejaus darbuotojai pakoregavo žibėjimo laiką.

Šią prieššventinę savaitę, pasak Lietuvos jūrų muziejaus atstovės Ninos Puteikienės, girliandos bus įjungiamos nuo 7 val. ryto ir švies iki 23 val.

Nusitaikė jau ne kartą

Laivas jau ne pirmą kartą tampa nepasitenkinimo objektu.

Kol nebuvo įrengtos stebėjimo kameros, "Sūduvis" vieną naktį buvo atšvartuotas, visi septyni jo lynai nuo keturių knechtų – nurišti.

Apie tai dienraštis jau rašė ("Laivas tapo taikiniu", 2022 09 08).

Kalėdiniu laikotarpiu papuoštas šventinėmis girliandomis laivas užkliuvo nepraėjus nė savaitei po lempučių įžiebimo.

Kai tai buvo pastebėta, laivas jau laisvai plūduriavo atokiau nuo krantinės.

Tąkart nebuvo stipraus vėjo ir jis neišjudino "Sūduvio" link upės vidurio, ten situacija jau būtų tapusi nevaldoma.

Ką tuo piktu pokštu norėta parodyti? Veikiausiai tai, kad buvusiam Lietuvos karo laivui Dangėje – ne vieta.

Varpą teko nuimti

Lynų atkabinimas – ne vienintelis incidentas, susijęs su "Sūduviu", kol netoliese dar nebuvo įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Kai tik laivas buvo prišvartuotas Dangės krantinėje, pirmąją savaitę kažkas kasnakt į jį įlipdavo ir vis paskambindavo varpu.

Tai labai ėmė nervinti aplinkinių namų gyventojus, kurie vos įmigę būdavo prižadinami varpo dūžių.

Tada varpas laikinai nukabintas, vėliau ketinta jį vėl pritvirtinti, bet taip, kad juo negalima būtų skambinti.

Anonimas tikslo nepasiekė

Neatmetama, kad šis nedraugiškas laivo "priėmimas" į Dangę galėjo būti susijęs ir su peticija, kuria buvo siekta, jog upėje prišvartuotas karinis laivas-muziejus būtų perkeltas kitur.

Peticijos "Dėl karinio laivo "Sūduvis" iškėlimo iš Karališkosios krantinės" autoriumi nurodyti "Klaipėdos miesto gyventojai", kitaip tariant, peticijos iniciatorius buvo anonimas.

Likus mažiau nei dviem savaitėms iki laivo-muziejaus atidarymo, buvo pradėti rinkti parašai, esą "klaipėdiečiai nusivylė vaizdu, prišvartuotam laivui atsidūrus ties dalies gyventojų langų lygiu".

Nepaisant laivo priešininkų, "Sūduvis" tampa vienu populiariausių muziejų mieste.

Nors lankytojams jis atvertas tik šių metų liepos pabaigoje, laivą vien per nemokamus muziejų lankymo sekmadienius jau apžiūrėjo 4 469 žmonės.

"Pats lankomiausias sekmadienis buvo spalio mėnesį, tada "Sūduvyje" per dieną apsilankė net 1 022 lankytojai", – patikslino N. Puteikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Matyt tam name gyvena daug buvusių komunistų kurie ilgisi cccp laikų, kad apsiramintų liliputino portretą jiems ant langų užklijuoti.

Dovydas

Dovydas portretas
Ubagai,užuolaidas užsitraukit

to S.S.S.

to S.S.S. portretas
vienas is tu asileliu ir esate jei supratimas apie laivo vietos parinkimas siauras.. kodel buten reikejo kisti laiva po gyventoju namu langais. kitoje tilto puseje link mariu nera nei vieno namo.. .
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių