Quantcast

Už miesto pinigus įsigyto turto lengva ranka atiduoti neketinama

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) domėjosi Klaipėdos pozicija dėl nekilnojamojo ir kilnojamojo turto perdavimo. Nuotoliniame pasitarime, kuriame dalyvavo ir uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas, kilo klausimų, į kuriuos atsakymų surasti kol kas nepavyko.

Buvo diskutuojama dėl kelių dalykų – neseniai priimto įstatymo įgyvendinimo ir turto perdavimo aktualijų.

"Klausimas buvo apie greitosios medicinos pagalbos (GMP) tinklo pertvarkymo eigą Lietuvoje ir būsimą naują struktūrą, kuri jau patvirtinta Seime, įstatymu įteisinta – centralizuotas greitosios medicinos pagalbos paslaugos teikimas visoje Lietuvoje, penkiose apskrityse. Čia jau nei derėtis, nei tartis nebėra ką. Įstatymas priimtas, reikia jį įgyvendinti", – nurodė V.Grubliauskas.

Ministerija domėjosi miesto pozicija.

Jis pažymėjo, kad Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stotis yra pavaldi miesto savivaldybei, tad ji bus perduota SAM pagal jau galiojantį įstatymą.

Tačiau turto perdavimo klausimai sukėlė didesnę diskusiją.

"Kilnojamasis – du pastatai: pati stotis ir garažas, o nekilnojamasis – 16 ar 17 GMP automobilių, įrangos komplektų, įsigytų už miesto pinigus. Ministerija domėjosi miesto pozicija. Buvo svarstoma, ar pasikeitus administravimui  nenukentėtų paslaugos teikimo kokybė pirmiausia klaipėdiečiams. Nes buvo visokių kalbų, kad mūsų gerai įrengti, prižiūrėti, gana nauji GMP automobiliai gali būti pasiųsti kažkur gelbėti visai kitose Lietuvos vietose, kadangi bus viena sistema", – nerimavo miesto vadovas.

Vytautas Grubliauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pasak mero, reikėtų kalbėti apie tam tikrus turtų mainus tarp valstybinių institucijų, taip būtų nauda abiem pusėms.

"Klaipėdai tikrai trūksta patalpų švietimo įstaigoms. Tą visi puikiai jaučiame, tad galbūt galima kalbėti apie tokius mainus. Dar bus antrasis pokalbio raundas, mūsų išsakytas mintis ministerija toliau analizuos savo departamentuose, pristatys ministrui", – svarstė V.Grubliauskas.

Jis pateikė pavyzdį, kaip nutiko, kai turtas buvo perduotas valstybei.

"Labai abejočiau, kad taryba lengva ranka viską atiduotų SAM. Turime patirties su Klaipėdos universitetinės ligoninės perdavimu valstybei. Iki šiol ministerija stringa turto perleidimo procesuose, nes viskas buvo padaryta skubotai. Todėl visiems reikėtų pasimokyti, kad sprendimai turi būti priimti labai atsakingi", – priminė V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žurnalistė

Žurnalistė portretas
tikra bukalaurė..:-)))

Deividas Koperfildas

Deividas Koperfildas portretas
"Kilnojamasis – du pastatai: pati stotis ir garažas, o nekilnojamasis – 16 ar 17 GMP automobilių" :-)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių