Quantcast

Už kovą su koronavirusu – apdovanojimai Klaipėdos medikams

Klaipėdos ir šio krašto medikai įvertinti už darbus kovojant su koronavirusu. Žmonėms, kurių pastangos padėjo suvaldyti pandemiją, įteikti Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos apdovanojimai.

Uostamiesčio ir kitiems šio krašto medikams, kitiems kovoje su koronavirusu dalyvavusiems asmenims apdovanojimai įteikti šiandien Klaipėdos universitete.

Iš viso medaliai "Už reikšmingą indėlį Lietuvos žmonių sveikatai" įteikti 95 Klaipėdos, Tauragės, Kretingos, Šilutės, Šilalės, Gargždų, Palangos, Neringos, Skuodo medikams ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos darbuotojams.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, sveikindamas susirinkusiuosius teigė, kad išbandymas koronavirusu buvo neeilinis. Anot jo, iš pradžių buvo sunku patikėti, kad tai yra tikra, netrūko įvairių svarstymų, kiek ir kokių priemonių reikia imtis.

"Lietuva yra garbingame šalių, kurios gerai susitvarkė su šiuo pirmu etapu, penketuke. Niekas dar čia nesibaigė. Virusas niekur nedingo, jis yra gyvas", – pabrėžė A.Veryga.

Jis taip pat akcentavo per karantiną išryškėjusį žmonių atsakingumą ir sąmoningumą, o prie gana sėkmingo situacijos suvaldymo smarkiai prisidėjo ne tik medikai, bet ir kitų tarnybų darbuotojai, savanoriai ir pan.

Anot sveikatos apsaugos ministro, po sunkaus periodo dabar yra laikas, kai galima kiek atsikvėpti, šiek tiek pailsėti.

"Labai dažnai sakoma, kad dirbame ne dėl apdovanojimų. Tai aišku, kad ne. Bet apdovanojimai arba tam tikri simboliai vis dėlto yra svarbūs. Nes tempas yra beprotiškas, viskas bėga labai greitai, daugybė dalykų išsitrins, užsimirš, užsiklos kitais. Jeigu mes tam tikrų dalykų nesusimboliname, neatsiranda nieko, ką gali pamatyti, paskaityti, pajausti, labai daug tiesiog pasimiršta. Nors COVID-19, manau, nepasimirš. Jūsų vaidmuo turi būti nors truputį įprasmintas", – dėstė A.Veryga.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis teigė, kad jo vadovaujamoje ligoninėje plušėjo apie 300 žmonių. Be to, ši ligoninė buvo centrinė visame regione.

"Kaip pažiūrėsi, kažkas, be abejonės, liks nusivylęs. Visų medaliais neįvertinsi. Kita vertus, visi, kurie dirbo, gavo gana nemažus priedus. Ir mes patys pakėlėme atlyginimus, yra įvertintų biudžetiniais priedais Vyriausybės sprendimu", – dėstė V.Janušonis.

Tiesa, tarp visų apdovanojimus gavusių medikų nebuvo nė vieno Klaipėdos ligoninių vyriausiųjų gydytojų.

Tarp apdovanojimo sulaukusiųjų – Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Saulius Dabravalskis, Klaipėdos miesto poliklinikos vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
veriga reikia nteisti už genocidą.Giriasi gerais pasiekimais.O kiek per jo kaltę numirė žmonių,nesulaukę pagalbos.O dabar ,kaip tyčia užlūžo kompiuteriai ir negali atsekti kiek žmonių numirė per karantiną

lazda

lazda portretas
už virvę ...ačiū, už muilą taip pat.....tik lazda turi du galus.

Vėtra

Vėtra portretas
Praeitą savaitę palaidojau savo dėdę. Mirė , nesulaukęs medikų pagalbos. Balandžio mėnesį turėjo daryti širdies operaciją . Sveikata blogėjo dienomis. Gulinčio reanimacijoje neleido lankyti ir atsisveikinti....Už ką apdovanojimai ? Už pražudytas gyvybes ? Ar jos kitokios , mažiau "vertingos" ?
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių