Quantcast

Uosto direkcijos vadovas atsisakė tarybos nario mandato

Šiandien nutrūksta į Seimą išrinktų dviejų Klaipėdos politikų – Ligitos Girskienės ir Audriaus Petrošiaus įgaliojimai. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino, kad juos pakeis Aušra Zarambienė ir Vidmantas Plečkaitis. Vietoj "valstiečių" politikės L. Girskienės miesto taryboje turėjęs pradėti dirbti Uosto direkcijos vadovas Algis Latakas mandato atsisakė.

Lygiai prieš savaitę VRK priėmė sprendimą dėl miestų tarybų narių, kurie išrinkti į Seimą, įgaliojimų nutraukimo ir mandatų naujiems miestų tarybų nariams pripažinimo.

Lietuvoje į Seimą išrinkti 27 savivaldybių politikai, tarp jų – Radviliškio rajono meras.

Iš Klaipėdos į parlamentą pateko du miesto tarybos nariai – "valstiečių" atstovė L. Girskienė ir su visuomeniniu rinkimų komitetu "Vytautas Grubliauskas ir komanda" išrinktas, bet paskui pas konservatorius perėjęs A. Petrošius.

Paskutinė šių tarybų narių įgaliojimų diena yra šiandien, nes jau rytoj vyks pirmasis naujojo Seimo posėdis, kur jie prisieks kaip naujai išrinkti parlamentarai.

Tad Klaipėdos miesto taryboje juos pakeis kiti politikai.

"Valstiečių" atstovę L. Girskienę faktiškai turėjo pakeisti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Algis Latakas, tačiau jis didelio entuziazmo nerodė ir praėjusią savaitę pranešė VRK, kad tarybos nario mandato atsisako.

Tad vietoj L. Girskienės miesto taryboje dirbs kita "valstiečių" kandidatė – A. Zarambienė.

O į Seimą išrinktą ir su konservatoriais kandidatavusį A. Petrošių pakeis ne Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas, bet visuomeninio rinkimų komiteto "V. Grubliauskas ir komanda" narys Vidmantas Plečkaitis, nes A. Petrošius būtent su šiuo komitetu laimėjo tarybos nario mandatą.

Šįkart Seimo rinkimuose dalyvavo septyni Klaipėdos miesto tarybos nariai – liberalai Saulius Budinas (Danės apygardoje) ir Edmundas Kvederis (Marių apygardoje), "valstiečiai" – L. Girskienė (Baltijos apygardoje) ir Arūnas Andziulis (pagal partijos sąrašą), konservatorius A. Petrošius (Baltijos apygardoje), taip pat jo partijos kolega, Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys (Pajūrio apygardoje) ir Centro partijos-Tautininkų atstovė Nina Puteikienė (Baltijos apygardoje).



NAUJAUSI KOMENTARAI

..bet tas kitas

..bet tas kitas portretas
maumas tai kaip reikiant:D:D.Matosi kaip ir kam dirbs:D)

Ir aš manau , kad

Ir aš manau , kad  portretas
Latakas priėmė teisingą sprendimą , nes vietoje jo į savivaldybę ateina asmuo seniai aktyviai dirbanti miestiečiams . Sveikinimas poniai Aušrai ir palinkėjimas sėkmingai dirbti miestiečiams .

Romas

Romas portretas
Protingai A.Latakas padarė ,kad to mandato atsisakė . Geriau vieną darbą atlikti ,kaip dera negu dešimt bet kaip.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių