Quantcast

Uosto bendruomenė Klaipėdos uosto perdavimo Lietuvai 100-metį kviečia švęsti kartu

  • Teksto dydis:

Lietuvai 1923 m. atgavus Klaipėdą, birželio 27-ąją jai buvo perduotas Klaipėdos uostas. Per 100 metų jis pasikeitė neatpažįstamai. Nuolatinės investicijos į laivybos kanalo gylį, krantines, įrangą šiandien Klaipėdos uostą yra atvedusios į pažangiausių ir konkurencingiausiųjų rinkoje gretas. Minint Klaipėdos uosto perdavimo Lietuvai 100-metį, uosto bendruomenė kviečia šią progą paminėti drauge ir dovanoja miestui ir jo svečiams dieną, pilną renginių.

„Lietuvos istorijos puslapiuose įrašyti 1923-ieji šaliai ypač svarbūs. Jei Klaipėdos kraštas, o vėliau ir uostas, nebūtų prijungti prie Lietuvos, šiandien valstybė vienareikšmiškai būtų kitokia: mūsų šalis neturėtų tokio ilgo priėjimo prie jūros, neturėtų uosto ir jo sukuriamos vertės. Klaipėdos uosto perdavimo Lietuvai 100-metis – ypač svarbi data, kurią minėti kviečiame kartu. Juk pasididžiavimo vieninteliu šalies jūrų uostu jausmu dalintis smagiau“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Minint Klaipėdos uosto perdavimo Lietuvai 100-metį, birželio 27 d., 10 val., klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami prie Uosto direkcijos administracinio pastato (J. Janonio g. 24-1), kur iškilmingai bus pakelta įspūdingo dydžio vėliava, uoste esantys laivai sveikins savo garsiniais signalais, o šokėja Inga Briazkalovaitė atliks vertikalų šokį ant Uosto direkcijos administracinio pastato.

Tos pačios dienos vakarą, 18 val., Uosto direkcija ir AB Smiltynės perkėla klaipėdiečius ir miesto svečius kviečia į nemokamą pažintinę ekskursiją po uosto akvatoriją. Jos metu bus pristatytos Klaipėdos uoste vykdomos veiklos ir teikiamos paslaugos, uosto vystymo kryptys, vykdomi projektai ir įdomiausi istorijos faktai. Norintys dalyvauti pažintinėje ekskursijoje kviečiami registruotis telefonu +370 675 88061 arba internetu https://portofklaipeda.lt/renginiai/ekskursija-po-klaipedos-uosta/. Ekskursija startuos Šiauriniame rage, Senojoje Smiltynės perkėloje, kur lauks keltas „Nida“.

19 val. Uosto direkcija ir UAB „Towmar Baltic“ kviečia į Kruizinių laivų terminalą, kur savo šokį Klaipėdos uosto perdavimo Lietuvai 100-mečiui pažymėti dovanos vilkikai.

Birželio 30 d., 19 val., Uosto direkcija klaipėdiečius ir miesto svečius kviečia į 100-mečio vakarienę prie šiaurinio molo Melnragėje. Visi norintys laukiami ant jūros kranto, kur vakaru besidažantis dangus, pajūrio vaizdai ir DJ Jovani įtrauks į romantiškas linksmybes.

„Bangų mūša, pasivaikščiojimas leidžiantis saulei, išplaukiantys ir grįžtantys laivai – visa tai apie šiaurinį molą Melnragėje, kuris tarsi vizitinė uostamiesčio kortelė vilioja ne tik miesto svečius, bet ir kaip magnetas kasdien traukia miestiečius. Molas kartu ir vienas pagrindinių uosto simbolių. Uostas, kuris prieš 100 metų perduotas Lietuvai, šiandien yra viena esminių Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, identiteto dalių. Švęsti šią progą norime ne vieni, todėl kviečiame į išskirtinę šventinę vakarienę visus, mylinčius jūrą ir besididžiuojančius uostu“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius A. Latakas.

100-mečio vakarienės prie šiaurinio molo Melnragėje svečiai kviečiami išlaikyti jūrinę tematiką ir savo aprangai rinktis baltą ir mėlyną spalvas. Renginio organizatorė, Uosto direkcija, pasirūpins staliukais, tačiau turintys savo, kviečiami atsinešti. Piknikauti bus galima ir ant savo atsineštų pledų, kurie, pageidautina, būtų mėlynos arba baltos spalvų. Užkandžiais, gėrimais ir indais svečiai kviečiami pasirūpinti patys.

Registracija į šventinę vakarienę vykdoma internetu https://portofklaipeda.lt/renginiai/100-mecio-vakariene-prie-molo/.

Lietuvai 1923 m. atgavus Klaipėdą, birželio 27-ąją jai buvo perduotas Klaipėdos uostas. Per 100 metų jis pasikeitė neatpažįstamai. Nuolatinės investicijos į laivybos kanalo gylį, krantines, įrangą šiandien Klaipėdos uostą yra atvedusios į pažangiausių ir konkurencingiausiųjų rinkoje gretas. Keleiviniai ir krovininiai laivai į Klaipėdos uostą ir iš jo kursuoja laivybos linijomis, kurios Klaipėdą tiesiogiai jungia su maždaug 70-čia pasaulio valstybių. Klaipėdos uostas kasmet sulaukia apie 6 tūkstančių laivų, kuriais atgabenami ir iškeliauja apie 40 milijonų tonų krovinių. Kasmet kruiziniais ir keleiviniais laivais Lietuvą pasiekia iki pusės milijono turistų ir keleivių. Tiesiogiai su uosto veikla yra susijusios daugiau kaip 800 Lietuvos įmonių, sukuriama per 58 tūkstančius darbo vietų bei 6,1 proc. viso šalyje sukuriamo BVP.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Cia MUSU memelenderiu ,lietuvininku, prusu zemes, o jus pasmirde labusai NEZDINKITES is okupuoto Prusijos Memelio Krasto. Geriau graziuoju kol dar turit laiko truputi. Bus panasiai kaip ir 1939 metais kai Hitleris jus padlas isspyre is MUSU Krasto kaip pasmirdusi suda. Tiktai si karta busit UTILIZUOTI.

>Anoniminės

>Anoniminės portretas
ir ką tu čia veiksi, ka'zapiniu kiaulių mėgėjau? Tas kiaules tuščiose uosto nykrose ganysi ar šluosi Kruizų terminale niekaip neišasfaltuojamą grindinį?

jo kol galit švęskit, kol uostas Lietuvos

jo kol galit švęskit, kol uostas Lietuvos portretas
o tai jis jau suuabintas, nuvarytas/patys pažiūrėkit į tuščias krantines ../ ir bet kuriuo metu gali būt perduotas nežinia kokio kailio tarptautiniams aferistams. Sakau ,,perduotas" - pas mus ypač didelius strateginius objektus parduoda už juokingas simbolines kainas..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių