Quantcast

Uostamiestyje tikrins, ar laikomasi koronaviruso kontrolės: iš anksto įspėjama nebus

Viešojo maitinimo, prekybos ir pramogų paslaugas teikiančių verslininkų kontrolės imsis uostamiesčio savivaldybės bei Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai. Bus tikrinama, ar visur laikomasi saugumo reikalavimų, susijusių su siekiu užkirsti kelią koronavirusui plisti.

Uostamiesčio savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus bei Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai nedelsdami imsis tikrinti verslininkus, kaip laikomasi saugumo priemonių, kurių imamasi kovojant su koronavirusu.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis teigė, kad bus tikrinamos kavinės, barai, klubai, parduotuvės, turgavietės, lankomasi renginiuose, kitose laisvalaikio ir pramogų vietose.

Bus vertinama, ar visur, kur reikia, dėvimos veido kaukės, ar išlaikomi saugūs atstumai, yra dezinfekcinio skysčio ir pan.

Nustačius pažeidimų, gali būti skiriama piniginė bauda: fiziniams asmenims – nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų, juridiniams – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

Anot pašnekovo, kontrolierių komandos prekybos ar paslaugų teikimo, pramogų vietose lankysis iš anksto apie patikrinimus neįspėdamos ir bet kuriuo metu. Patikras numatoma pradėti nedelsiant.

Nustačius pažeidimų, gali būti skiriama piniginė bauda: fiziniams asmenims – nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų, juridiniams – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

Apie rezultatus periodiškai, kartą per savaitę, bus informuojama Sveikatos apsaugos ministerija.

A.Dobranskio teigimu, kontrolės tikslas esą nėra nubausti kuo daugiau verslininkų, o užtikrinti, kad visos būtinosios priemonės būtų naudojamos ir tai iš tiesų mažintų galimybes plisti virusui.

"Vertinsime ir žiūrėsime žmogiškai", – teigė A. Dobranskis.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius pastebėjo, kad pirmosios viruso bangos metu ši pareiga buvo patikėta Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovams.

Tačiau dabar gautas naujas Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimas, kuris ir numato, kad kontrolė atiduodama į savivaldybių rankas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Auksiniskardas

Auksiniskardas portretas
O kada atiduosite veltui mokama sveikatos draudimą, veltedziai tikrintojai? Maximu netikrins, itariu. Kres mazas firmeles, kurios ir taip vos dvesuoja. Valdzia vis labiau lipa i musu tapkes. Oras jau apmokestintas. Prisijuokavome. Lieka laukt, kada ismetimus tikrins. Ir baus uz klimato sildyma.

Rasa

Rasa portretas
Sekmadienį kėliausi keltu į Smiltynę, daug buvo be kaukių. Kelto darbuotojams dzin....

Mandagumas

Mandagumas portretas
Įeini į parduotuvę, lipi į autobusą ir girdi, kaip apsaugos darbuotojas ar vairuotojas gasdina, grasina ar net rėkia ant užsimiršusios močiutės ar pradinuko, neužsidėjusio kaukės. Gaila, kad pastatę kontrolierius, pamirštam paaiškinti jiems ne tik ką, bet ir KAIP derėtų su žmogum kalbėtis...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių