Quantcast

Uostamiestyje šoktelėjo paženklintų augintinių skaičius

Uostamiestyje šoktelėjo paženklintų augintinių skaičius. Pagal Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymą, gyvūnų ženklinimą mikroschemomis ir registravimą valstybiniame Gyvūnų augintinių registre buvo privaloma atlikti iki gegužės 1-osios.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Klaipėdos departamento duomenimis, iki balandžio pradžios mieste buvo suženklinti 8 438 šunys, 4 485 katės ir 34 šeškai.

Pasak VMVT Klaipėdos departamento gydytojos-inspektorės Ilonos Urbutienės, paženklintų augintinių skaičiai išaugo per mėnesį – suženklinta daugiau kaip 600 šunų, 400 kačių, nepakitęs liko tik šeškų skaičius.

Šiuo metu Klaipėdoje jau suženklinta 9 115 šunų, 4 885 katės ir 34 šeškai.

"Šiuo metu Klaipėdoje jau suženklinta 9 115 šunų, 4 885 katės ir 34 šeškai. Kiek jaunų ar vyresnių suženklinta, negalime pasakyti, nes tai atlieka privatūs veterinarijos gydytojai, kurie ataskaitų mums neteikia. Skambučių dėl ženklinimo nepadaugėjo. Niekas gyvūnų dar netikrina. Tik kai gausime skundą, tikrinsime, gyvūnas ženklintas ar ne. Vyks ir planiniai patikrinimai – tikrinsime veislynus", – teigė I.Urbutienė.

Gyvūnų ženklinimas reikalingas ne tik nustatyti tikslesnį jų šeimininkų skaičių, bet ir padėti pasiklydusiam augintiniui greičiau rasti namus.

"Gyvūnų šeimininkams augintinių ženklinimas užtikrina gyvūnų atsekamumą. Jei pasimeta, pabėga ar yra pavagiamas, tai suteikia galimybę gyvūnui greičiau grįžti namo. Taip pat gyvūnas turės individualų numerį, jam bus išduodami kelionės dokumentai ir jis galės keliauti su savo šeimininku ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Pametus augintinio dokumentus, bus galimybė greičiau atkurti duomenis, nes visi jie bus suvesti į Gyvūnų augintinių registrą", – tikino I.Urbutienė.

Nepaženklinus gyvūno iki nurodyto termino, asmeniui grėsė bauda nuo 30 iki 550 eurų. Tačiau per trečiadienį vykusį Vyriausybės posėdį buvo skelbiama, kad baudos šiemet skiriamos nebus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių