Quantcast

Uostamiestyje siekiama uždrausti šildymą anglimis

Klaipėdoje dalis privačių namų vis dar šildoma anglimis, o dėl nuolatinės oro taršos šildymo sezonu kenčia visas miestas. Savivaldybėje  svarstoma iš viso uždrausti šio iškastinio kuro naudojimą.

Kaip tik šiuo metu savivaldybėje renkami duomenys, kiek privačių namų Klaipėdoje vis dar šildomi anglimis.

Šiuo iškastiniu kuru dažniausiai šildomi senesnės statybos namai.

Būtent todėl šaltuoju metu itin padaugėja gyventojų skundų dėl taršos.

"Kas kontroliuoja, kuo žmonės šildo savo privačius namus? Kaip kovoti su kaimynu, kuris neaišku, ką degina savo krosnyje?" – ne sykį klausdami piktinosi klaipėdiečiai.

Žmonės kreipėsi ir į Klaipėdos vadovus, kad būtų inicijuotas tarybos sprendimas, kuriuo miesto teritorijos ribose būtų uždrausta kietojo kuro įrenginių be filtravimo priemonių eksploatacija.

Formaliai apie pernelyg dūmijančius privačių namų kaminus galima pranešti skubios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba tiesiogiai Aplinkos apsaugos departamentui.

Aplinkosaugininkų teigimu, piliečiai aktyviai praneša apie atliekų deginimą.

Klaipėdos savivaldybės administracija ėmėsi iniciatyvos mieste uždrausti šildyti namus iškastiniu kuru, tai yra anglimis.

"Galbūt jau būtų laikas atsisakyti anglių, nes visi norime gyventi švarioje aplinkoje. Siūlysime gyventojams paieškoti alternatyvių kuro variantų, nes anglimis kūrenti mieste, kur žmonių koncentracija didelė, negerai, anglių tikrai neturėtų likti. Dabar kalbame, diskutuojame, bandome išsiaiškinti, kiek tokių anglimis šildomų namų yra. Žinodami mastą, spręsime, kokių veiksmų imtis", – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Jis neslėpė, jog šildymo sezonui jau prasidėjus, veikiausiai šiais metais tos problemos išspręsti dar nepavyks.

"Negalime pastatyti žmonių prieš faktą ir pasakyti, kad dabar bus kitaip. Nekalbame apie šiuos metus, realiausia tai būtų galima išspręsti kitą šildymo sezoną", – pabrėžė A.Dobranskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na taip

Na taip portretas
apsimeskim kovotojais prieš taršą. Ir visų pirma apkaltinkime patys save. Suvaržykime autokuro naudojime, patogaus ir ekonomiško anglies deginime.Galime dar ką nors tokio sugalvot...O visokie LEZ monstrai, šiukšlių tvarkymo ir panaudojimo sukčiai, uosto žulikai su savo globėjais Vilniuje tegul gyvena kaip pas Dievą užantįį nIekuo savęs nevaržydami - čia gi Verslas Lietuvoj. O jeigu Verslas tai gali daryt ką nori.

Aaa

Aaa portretas
Uždrausti dyzelinius variklius ypatingai tuos sunkvežimius kurie dūmija savo vamzdžiais o dar kokia ta Lietuva keli kūrenami ir tik per šalčius o Amerikoje visas dyzelinis transportas veikia visą parą neišvengiamas net stovėjimo laiku

Pečius

Pečius portretas
Padangas ir atrabotke tepalo kurianu!Pagaukite pirma kaziolai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių