Quantcast

Uostamiestyje rinkėjai skuba balsuoti: aktyvumo tendencijos panašios visoje Lietuvoje

Antrą antrojo rinkimų turo išankstinio balsavimo dieną Klaipėdoje balsavo dvigubai daugiau rinkėjų nei dieną prieš tai. Dvigubai didesni balsavusiųjų skaičiai yra ir visoje Lietuvoje. Tačiau tai nereiškia, kad tikrąją balsavimo dieną, spalio 25-ąją, rinkėjų bus gausiau nei pirmajame ture.

Antrajame išankstinio balsavimo ture išaugęs rinkėjų aktyvumas iš dalies siejamas su COVID-19 grėsme ir žmonių baimėmis.

Galimas dalykas, kad sekmadienį balsuojančiųjų bus mažiau nei prieš dvi savaites.

Rinkėjų aktyvumo tendencijos panašios visoje Lietuvoje.

Per pirmojo turo išankstinio balsavimo antrą dieną šalyje balsavo 36,8 tūkst. (1,52 proc.) rinkėjų, per antrąjį turą – jau beveik 70 tūkst. (3 proc.) piliečių.

Klaipėdoje aktyvumas irgi nemažas. Antrą išankstinių rinkimų dieną jau balsavo 2 243 piliečiai.

"Iš anksto balsavusiųjų procentas auga kiekvieną dieną. Ypač kaimyninėje Gargždų vienmandatėje rinkimų apygardoje. Ten aktyvumas toks, kad kolegos jau net pritrūko specialiųjų ženklų vokams žymėti. Mes jiems paskolinsime, nes turime tam tikrą rezervą", – dienraščiui teigė Danės vienmandatės rinkimų apygardos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Gargžduose antradienį valią pareiškė 1 265 (3,58 proc.) rinkėjai, prieš dvi savaites jų buvo tik 617 (1,75 proc.).

Klaipėdoje aktyvumas irgi nemažas. Antrą išankstinių rinkimų dieną jau balsavo 2 243 piliečiai.

Aktyviausi vėl – neringiškiai, Pajūrio vienmandatės apygardos rinkėjai, kurių net 13,5 proc. jau atliko savo pilietinę pareigą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mociute

mociute portretas
Mielieji,balsuokit nes po rinkimu bus vestuves simonyte zenysis su armonaite,bus tvari lezbiu seima,ir kas paneigs kad konservatoriai tai yra iskripeliu ir vagiu partija

Klp

Klp portretas
Nėra už ką balsuoti.. Vien liberalai.. Vienintelis vertas dėmesio dar butų Mindaugas Bastakis

Chyy

Chyy portretas
reikia gi sakyt kad aktyvūs - balsų bus pakankamai. Tiek paštu, tiek išankstinio tiek iš namų teik internetinio balavimo.D)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių