Quantcast

Uostamiestyje rems tik „švarius“ sportininkus

Po to, kai du uostamiesčio sunkiaatlečiai dėl antidopingo taisyklių pažeidimo privalėjo grąžinti miesto jiems skirtas stipendijas, koreguojama savivaldybės stipendijų sportininkams skyrimo tvarka – atsiras nuostata dėl dopingo.

Jau kitą mėnesį Klaipėdos miesto savivaldybės Sporto skyriui bus galima teikti paraiškas dėl stipendijų perspektyviems uostamiesčio sportininkams.

Šios paramos tikslas – sudaryti sportininkams optimalias sąlygas pasirengti ir atstovauti Klaipėdai bei Lietuvai nacionalinėse ar tarptautinėse aukšto meistriškumo sporto varžybose, skatinti talentingus bei perspektyvius sportininkus tobulinti meistriškumą siekiant aukštų sporto rezultatų.

Stipendijas planuojame paskirstyti 12 sportininkų.

Tačiau, dar prieš skirstant stipendijas, Klaipėdos politikai turės pakoreguoti šių stipendijų skyrimo tvarkos aprašą, nes pasikeitė Sporto įstatymas, be to, pernai įvyko precedentas, kai du stipendininkai turėjo grąžinti miesto jiems skirtus pinigus.

Numatoma, kad stipendijų skyrimo apraše atsiras nuostata ir dėl dopingo.

Sportininkas privalės grąžinti stipendiją, jeigu laimėjimas, kurio pagrindu skirti pinigai, buvo anuliuotas dėl manipuliavimo sporto varžybomis, antidopingo taisyklių pažeidimo.

Šiam pakeitimui įtakos turėjo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos atliktas auditas, kai išaiškėjo, kad dviem uostamiesčio sunkiaatlečiams į miesto biudžetą privalu atiduoti jiems išmokėtas savivaldybės stipendijas.

Pernai iki rugsėjo 11 d. du perspektyvūs Klaipėdos sunkiaatlečiai turėjo grąžinti daugiau nei 8 tūkst. eurų. Vienas – 3 344, kitas – 5 016 eurų.

Klaipėdos miesto savivaldybė pernai perspektyviems Klaipėdos miesto sportininkams paskyrė 10 stipendijų.

Iš viso sportininkų stipendijoms Klaipėdoje pernai suteikta daugiau nei 49 tūkst. eurų.

Šiemet planuojama atseikėti 33,7 tūkst. eurų.

„Stipendijas planuojame paskirstyti 12 sportininkų. Jei jų nebus tiek, kad atitiktų pagal sporto rezultatus, paskirstysime mažesniam skaičiui“, – patikslino Klaipėdos miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė.

Rasa Rumšienė / Redakcijos archyvo nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
Prie miesto su 150 tūkstančiu gyventoju skaičiumi, siekiančiam rezultatu sportininkams skiriama tik 33 tuks. per metus. Absurdas. Su tokiu finansavimu Klaipedos sportą ne tik Šiauliai ar Panevėžys savo rezultatais lenks bet ir Skuodas. JO Neniškis geras miesto vadovas. Valdininkams premijos TAIP. Sportui pinigu NE. Nejau nėra mieste strategijos kad ne tik parodžiusi rezultatą būtina maitinti ir remti, o kaip su perspektyviais kuriems tai pat būtina padėti, nesvarbu ar ta Padėjimo rizika pasiteisins. Kad ne vienas butu o du tris gerus rezultatus duodančius sportininkai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių