Quantcast

Uostamiestyje prie vakcinacijos centro eilė neužsibuvo

Šeštadienio rytą, prieš 9 val. prie LCC tarptautinio universiteto vėl išsirikiavo norinčių pasiskiepyti eilė. Tačiau šįkart ji buvo trumpesnė nei prieš savaitę. O vakcinacijos centrui pradėjus darbą lauke stovinčių netrukus nebeliko.

„Papuolam į amžiaus grupę nuo 16-ikos metų. Pamatėm, kad Klaipėda jau skiepija, nieko nelaukėm ir atvykom pažiūrėti. Galvojom, jei bus labai didelės eilės, atvyksim kitąkart, bet eilių nebuvo, tad pasiskiepijom. Labai laukiau galimybės. Būčiau skiepijusis, net jei nebūtų galimybės rinktis vakcinos“, – tikino Laura.

Šeštadienį ir sekmadienį, nuo 9 iki 18 val. pagrindiniame vakcinacijos centre be išankstinės registracijos bendra eile skiepijami visi nuo 16 metų amžiaus. Jie gali rinktis ir pageidaujamą vakciną.

„Prieš tai nebuvo galimybės pasirinkti „Johnson & Johnson“ vakcinos, o šiandien yra. Į skiepijamų grupes patekau ir anksčiau, bet tuomet buvo tik „Pfizer“. Kažkaip paprasčiau su ja – vienas dūris ir viskas. Prieš skiepijantis buvo neramu vien dėl to išpūsto burbulo, kai visa medija klykė apie pasekmes. Bet kažkaip nuėjau į vidų ir viskas ramu“, – juokėsi Viliūnė.

Kiti šeštadienį skiepijęsi sakė tiesiog pasinaudoję pasitaikiusia proga.

„Aš jau persirgęs COVID–19, tai neskubėjau skiepytis. Bet atsirado proga, tai kodėl gi ne. Plius eilių nėra. Atėjom ir iškart pasiskiepijom. Šiek tiek baisoka, koks bus šalutinis poveikis, bet kol kas nieko, viskas gerai“, – kalbėjo Marius.

Prie įėjimo srautus reguliavęs darbuotojas pasakojo, kad iš ryto žmonės rikiavosi iki pat Kretingos gatvės. Tačiau priešpiet link centro jau traukė tik pavieniai asmenys.

Skaitytojos nuotr.

Iki pietų buvo pasiskiepiję apie 350 klaipėdiečių.

„Skaičiai neblogi, norėtųsi, kad gyventojai eitų aktyviau. Bet džiaugiamės, kad jų yra“, – sakė Vakcinacijos centro vadovas, Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Saulius Dabravalskis.

Praėjusį sekmadienį klaipėdiečiai nuo 18 metų taip pat buvo skiepijami bendra eile ir galėjo rinktis vakcinas. Tuomet prie centro nusidriekė didžiulės eilės. Laukti teko kelias valandas. Per dieną buvo paskiepyta daugiau nei 1,5 tūkst. gyventojų.

Pirmadienį šalyje prasideda masinė vakcinacija, tad panašių akcijų nebeliks – registruotis skiepams jau galės visi pageidaujantys nuo 16 metų amžiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių