Quantcast

Uostamiestyje pražydo sakuros

Uostamiestyje, Dangės upės pakrantėje, retų praeivių žvilgsnius jau traukia pražydusios sakuros.

Lyg tyčia šiuo metu nuo smalsuolių akių rausvais žiedais apsipylusius medelius saugo tinklinė tvora. Šioje vietoje vykdomi Dangės skvero rekonstrukcijos darbai, tad statybininkai jomis apjuosė nemenką dalį teritorijos.

Gal dėl to prie svyrančių sakurų žiedų nematyti juos fotografuojančių miestiečių.

Beje, pajūryje sakuros žiedais pasipuošė ne vienu metu. Kai kur jos dar tik krauna pumpurus, o štai Dangės upės pakrantėje jos jau džiugina žiedais.

Klaipėda ne vienerius metus draugauja su Japonijos miestu Kudži. Būtent jis uostamiesčiui yra dovanojęs sakurų medelių.

Dar kelios sakuros pasodintos Debreceno gatvėje, tačiau čia jos žaliuoja vietos gyventojų iniciatyva.

Ateityje sakurų parkas turėtų atsirasti tarp Žvejybos uosto ir Taikos prospekto. Teritorijoje tarp Naikupės gatvės, Taikos prospekto ir Žvejų kultūros rūmų, tikėtina, miestiečiai galės grožėtis šiais medeliais jau kitą pavasarį.

Japonų literatūroje sakura pirmą kartą paminėta dar 712 mūsų eros metais. Šios vyšnios žydėjimas šalies kultūroje asocijuojasi su lengvu liūdesio jausmu ir primena, kad grožis yra trumpalaikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas D.

Jonas D. portretas
Tos japonų sakuros tas pats , kas bananus sodinti iš Afrikos . Tiesiai ,šviesiai , aiškiai - savivaldybės klerkai steigs paprastą , nušiurusią pakrūmę ,nuvogdama nuo miesto biudžeto daug daug daug PINIGŲ .

Nesveikas garbinimas

Nesveikas garbinimas portretas
Ir vėl perša mums į sąmonę tas invazines sakuras. Pasižiūrėkite, kaip gražiai žydi baltos slyvaitės, kurios net Melnragėje prie kopų žydi, visos apsipylusios žiedais, kiek daug lietuviškų nuostabių, vaisius mezgančių medžių...

Nupušėjimas

Nupušėjimas portretas
O man gražu lietuviškų sodų žydėjimai ir nesuprantu tų, kurie su malonumu kerta lietuviškus medžius ir sodina į jų vietą svetimus.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių