Quantcast

Uostamiestyje praūžė audra: virto medžiai, nuo pastatų nuplėštos palangės

Įsismarkavusi audra ir vėl pasirodė Klaipėdoje. Vakar po pietų prasidėję stiprūs vėjo gūsiai ir smarkiai krentantis lietus ramiai nepraėjo. Audros padariniai jau matosi uostamiesčio gatvėse – nugriuvę medžiai, šviesoforai, šiukšlių konteineriai, o nuo kelių pastatų nuplėštos balkonų skardos ir palangės.

Nuvirto daug medžių

Pirminiais duomenimis nuo vakar Klaipėdoje užfiksuoti šeši incidentai. Didžioji dalis susijusi su nuvirtusiais medžiais.

Pirmasis incidentas įvyko apie 13.30 val. Sausio 15–osios g. Degalinės teritorijoje ant automobilių „Ford Galaxy“ ir „Škoda Octavia“ užvirto medis. Ugniagesiai grandininiu pjūklu supjaustė medį ir dalimis patraukė nuo automobilių.

Tą patį vakarą įvyko dar keli incidentai, tik šį kartą virto ne tik medžiai.

Klaipėdos savivaldybė informavo, kad dėl audros sugedo šviesoforas Jūrininkų pr. 27-29, esančiame netoli degalinės.

Baltijos prospekte ant važiuojamosios kelio dalies užvirto medis, kurį patraukė ugniagesiai, o 23 val. Galinio Pylimo g. ugniagesiai traukė ir apie 30 metrų ilgio nuvirtusią segmentinę tvorą.

Šiandien, 8 val. buvo pranešta, kad Pilies g., šalia tilto per Danės upę yra užkardos, kurios galimai kelia pavojų pravažiuojantiems automobiliams. Apie tai buvo informuota ir miesto savivaldybė.

Šį rytą gauti du panašūs pranešimai – Minijos g. ir Švyturio Arenoje esančių pastatų skardas atplėšė vėjas.

Vaikštant po miestą jau galima pamatyti ir išvartytus šiukšlių konteinerius, kelio ženklus, medžių nuolaužas.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Audra siautėjo ir rajonuose

Audra neaplenkė ir artimiausių rajonų. Keli jų įvyko Priekulės seniūnijoje.

Priekulės seniūnijoje, Minijos ir Parko g. sankryžoje buvo pranešta apie nuvirtusį ant kelio medį. Dar vienas medis nuvirto Pjaulių kaime. Ugniagesiai jį nustūmė į šalikelę.

Kretingoje vėjas atplėšė balkono lango paketą.

Daugiausia iškvietimų sulaukta iš Šilutės rajono, Tauragės, Šilalės ir Pagėgių rajono.

Pasak Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovės Aurelijos Maslauskienės, didžioji dalis išvykimų susiję su išvirtusiais medžiais, kurie trikdė eismą.

„Turbūt 90 procentų kol kas yra medžiai, kurie virsta ant eismo dalies, praeiviams trukdo eismą, ir pastatų konstrukcijos – vienas balkonas, balkonų skardos, atplyšusios palangės. Stebėsime, kaip bus toliau“, – teigė A.Maslauskienė.

Pranešama, kad incidentų metu žmonės nenukentėjo.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Išjungė elektrą

Įsisiautėjusi audra daugelį klaipėdiečių paliko be elektros.

Pasak bendrovės „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) vadovo Paulius Kalmanto, po naktį praūžusios audros su elektros tiekimo sutrikimais susidūrė apie 3 tūkst. žmonių visoje Lietuvoje.

Nepaisant to, kad elektra jau atstatyta 35 tūkst. namų ūkių, daugelis vis dar laukia, kada gedimai bus pašalinti.

„Su elektros tiekimo sutrikimais vis dar susiduria apie 3 tūkst. klientų. Daugiausia gedimų fiksuojama Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Kauno rajonuose. Gedimų šalinimas vysta toliau – intensyvaus vėjo sukeltų gedimų šalinimui sutelktos padidintos darbuotojų pajėgos. Specialistai iš visos šalies dirba vietose, kur gedimų fiksuojama daugiausiai“, – teigė P.Kalmantas.

Dėl elektros gedimų skambinti 1852. Apie gedimą galima pranešti ir užpildant formą prie pateikto gedimų žemėlapio eso.lt.

Jūrų uoste – sutriko darbai

Taip pat dėl nepalankių oro sąlygų nuo vakar Klaipėdos jūrų uoste ribojama laivyba. Vakar bangos aukštis jūroje siekė 4 metrus. Šiandien pakilo dar aukščiau – siekia net 4,5–5 metrus.

Incidentų neužfiksuota, tačiau išplaukti iš uosto šiuo metu negali 4 laivai, įplaukti taip pat laukia 4 laivai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
dėl palangių kaltas ne vėjas, bet tas, kas jas tvirtino.

atėjūnams

atėjūnams portretas
per DANGĖS upę

.

. portretas
o kas kaltas kad pastate konteinerius ir zenklus... visi zinojo kad bus audra. kas kaltas?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių