Quantcast

Uostamiestyje pratęs dviejų greičio matuoklių veikimą

Uostamiestyje veikia septyni greičio matuokliai, tačiau dviejų įrenginių nuoma baigiasi vasarį. Savivaldybė nusprendė pratęsti dviejų matuoklių nuomos sutartį.

Tai kainuos 164 tūkst. eurų, matuoklius trejiems metams savivaldybei išnuomos ir už techninę priežiūrą bus atsakinga įmonė "Technologinių paslaugų sprendimai".

"Tai joks pirkinys, tai yra nuoma. Sutartis baigsis vasario pabaigoje. Atlikome viešųjų pirkimų procedūras ir nupirkome paslaugą. Todėl patys įrenginiai liks savo vietose, tik nuoma bus pratęsta", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Paklaustas, kas pigiau – pirkti ar nuomoti, M. Poimanskis patikino, kad sunku atsakyti.

Įrenginiai liks savo vietose, tik nuoma bus pratęsta.

"Kaina labai jau panaši. Bet priežiūra yra taip pat brangi, tada vėl reikia pirkti paslaugą priežiūrai. O šalyje tokias paslaugas teikia vos dvi įmonės. Nelabai pasirinksi. Todėl negalėčiau tvirtinti, kad pirkti įrenginį yra žymiai brangiau, nei nuomoti, išlaidos labai panašios", – pridūrė M. Poimanskis.

Be priežiūros paslaugos greičio matuoklis negalėtų net veikti.

"Turi būti visa priežiūros schema. Viskas lūžta, įvairių gedimų būna. Turi juos prižiūrėti specialistai", – pabrėžė M. Poimanskis.

Specialistas priminė, kad uostamiestyje iš septynių greičio matuoklių vienas yra senos kartos.

"Kol dar veikia, gerai. Specifinės technikos gedimai yra sudėtingas dalykas. Senos kartos matuoklis yra savivaldybės nuosavybė. Jį laikome, kol galutinai suges. Tada teks keisti kitu", – paaiškino M. Poimanskis.

Bet veikiančių greičio matavimo įrenginių, mieste yra ir du matuoklių muliažai, kuriuos sunku atskirti nuo tikrų.

"Daugiau matuoklių nesuplanuota pirkti. Bet tokiame mieste septynių tikrai pakanka", – pripažino M. Poimanskis.

Greičio matuoklis geba fiksuoti judančius automobilius šešiose eismo juostose, o vienu metu gali užfiksuoti 32 transporto priemones.

"Jis gali fiksuoti įvairius nusižengimus, bet kalbėjimo telefonu nefiksuos. Tai kiti dalykai. Reikia tam tikrų sprendimų, kurie turėtų būti patvirtinti valstybinių institucijų. Tuomet būtų galima fiksuoti automobilius be draudimo ir techninės apžiūros", – svarstė M. Poimanskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
O miestas butinai turi nuomotis matuoklius tokiom nesamoningom kainom? Nusipirkti ir tureti neiseina? Cia labai didelis deficitas? Cha cha cha.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių