Quantcast

Uostamiestyje padidėjo oro tarša

  • Teksto dydis:

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras informuoja, kad ketvirtadienį uostamiesčio oro kokybės matavimo stotelė užfiksavo kietųjų dalelių paros normos viršijimą. Kietųjų dalelių ore vidutinė paros ribinė vertė yra 50 μg/m3, tačiau Šilutės plente koncentracija siekė 91 μg/m3, o miesto centre esančioje stotelėje – 56 μg/m3.

Miestuose didžiausią įtaką oro užterštumo padidėjimui turi teršalai, patenkantys į orą dėl silpno vėjo ir nepalankių meteorologinių sąlygų (rūkas, dulksna), kai teršalai neišsisklaido. Kietųjų dalelių koncentracijos padidėjimą lemia ir autotransporto sukelta tarša, energetikos įmonių veikla, individualių namų šildymas kietuoju kuru.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, padidėjęs oro užterštumas kietosiomis dalelėmis daro įtaką sergamumo kvėpavimo, širdies ir kraujagyslių ligomis didėjimui.

Kietosios dalelės absorbuoja toksines medžiagas bei mikroorganizmus ir perneša juos į gilesnius kvėpavimo takus, o tai gali sukelti lėtinius apsinuodijimus, alergines organizmo reakcijas.

Kietosios dalelės ir visi kiti aplinkos teršalai sukelia kvėpavimo organų ligas – bronchitus, bronchinės astmos priepuolius, plaučių ligas ir mirtis nuo šių ligų.

Norint nors kažkiek apsisaugoti nuo kietųjų dalelių, svarbu laikytis kelių taisyklių.

Rekomenduojama atsisakyti sportinių užsiėmimų, bėgioti ar vaikščioti lauke. Jei įmanoma, pasistenkite išvykti iš miesto.

Jei vis dėlto leisite laiką gryname ore, patariama neužsibūti, atsisakyti intensyvesnio fizinio krūvio, vaikščioti atokiau nuo didžiųjų miesto gatvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mere,

Mere, portretas
Kodėl neplauna gatvių? Sovietų laikais gatves pastoviai plaudavo.

Kame kampas

Kame kampas portretas
Nieko jūs nesuprantat, gi kam valytis miestą, jei vėl tuoj žiema ateis ir niekas nebešauks, kad kelininkus vėl netikėtai užklupo žiema, nes gatvės gi pabarstytos... O šiaip smagu gi, namuose plius 26 ir langų atidaryti negali, nes kambariai juodi akimirksniu patampa.

V,

V, portretas
Svaistiklis, ne tiesa, gatvės tikrai jau buvo valomos. Gal ne visur, bet buvo
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių