Quantcast

Uostamiestyje – naktinis moterų bėgimas: bus ribojamas transporto eismas

Šeštadienio vakarą uostamiestyje rengiamas moterų bėgimas ir ėjimas. Tai – vienas Šventosios Magdalenos nakties renginių, skirtų atkreipti dėmesį į krūties vėžį. Dėl numatomo bėgimo bus kiek ribojamas transporto eismas.

Dar priešpiet prasidėsiančiuose renginiuose daug dėmesio bus skiriama moterims ir aukų nesirenkančiai ligai.

"Krūties vėžiu serga ir vyrai, bet daug rečiau, todėl didesnis dėmesys yra teikiamas moterims. Tai – kvietimas pasitikrinti, pasirūpinti savimi, nedelsti, nes yra daug tokių, kurios bijo eiti pas gydytojus, laukia, kol vėžys pasiekia paskutinę stadiją, o paskui labai gailisi, kad nebegali pasveikti. Liga yra klastinga, daugėja ja sergančiųjų, todėl būtina tikrintis", – akcentavo Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė Aldona Kerpytė.

Šventosios Magdalenos nakties renginių programoje – medikų paskaitos ir žmonių liudijimai, gydytojo konsultacija bei galimybė išsitirti ultragarsu.

Ruošiantis renginiui buvo vykdoma norinčiųjų atlikti krūtų patikrą išankstinė registracija.

Pašnekovės teigimu, šeštadienį numatoma ištirti apie 200 moterų.

Antrą kartą organizuojamo renginio akcentu taps naktinis moterų bėgimas, kuris 21 val. startuos nuo Klaipėdos vasaros estrados ir finišuos Šv. Pranciškaus onkologijos centre. Netrukus po to, kai startuos bėgikės, 21.15 val., suplanuotas ir naktinio moterų ėjimo startas.

Vėliau, anot A.Kerpytės, numatomas jaukus susirinkusiųjų pasibuvimas, pabendravimas, proga prisiminti tas, kurios nespėjo pasveikti.

Skelbiama, kad bėgimas kiek pakoreguos transporto eismą.

Bus perorganizuojamas viešojo transporto eismas tarp Vasaros estrados ir ligoninės, nukreipiant trasas per Kretingos g.

Bėgikai užims tik vieną kelio pusę, todėl eismas Liepojos g. pietų kryptimi vyks, kaip įprasta.

Į Kretingos g. šiaurės kryptimi nukreipiami 3 ir 15 maršrutų autobusai. Lygiai taip važiuos ir M8 į ligoninę bei 31 maršrutinis taksi į Palangą.

Labai nežymiai keisis 17 autobuso trasa. Kad netrukdytų bėgikams, autobusas šiaurės kryptimi važiuos iki pat Kretingos g. pabaigos ir tik ten įsilies į Liepojos g., todėl į "Ligoninės" stotelę šiaurės kryptimi neužsuks, stos "Onkologijos departamento" stotelėje.

Eismo ribojimų bus ir kitoje miesto dalyje. Liepos 18 ir 25 d. Minijos gatvės gale vyks traukos lenktynės. Todėl 1, 9A ir 12 autobusai aplenks lenktynių trasą gretimomis gatvėmis. Apylanka autobusai važiuos nuo 8 iki 20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas  portretas
O kodėl tik moterų? Ar nėra pažeidžiamos vyrų teisės?

klp

klp portretas
Daug sveikiau bėgioti melnragės miško takeliais, pajūriu. Bet, panašu, kad sveikata nėra tų bėgikų tikslas. Tikslas vienas - atkreipti dėmesį. Nesiginčiju, gal tai ir reikalinga, bet kam kitiems sukelti nepatogumų ? PVZ krišnaitai - jie eina šaligatviais, dainuoja atkreipdami dėmesį, bet niekam netrukdo. Atspėkit, kaip tuos bėgikus vadina žmogus, atvykęs iš kito miesto skubiais reikalais, papuolęs į tuos "apvažiavimus"? Ar Jums TOKIO dėmesio reikia? Juk galima padaryti taip.kad visiems bus gerai. Tik dvasios ubagas gali to nenorėti.

Virusas

Virusas portretas
svarbus ne begimas, o jo pelnas, masiškumas, vaizdas ir reklama
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių