Quantcast

Uostamiestyje kiemsargių mažėjimo metas

Nemaža dalis klaipėdiečių, tvarkančių švietimo įstaigų teritorijas, jau kuris laikas dirba ne visu pajėgumu. Nuo šio rudens dar nurėžiama dalis kiemsargių etatų. Už porą šimtų litų per mėnesį nenorintys dirbti miestiečiai palieka darbo vietas.

Nemaža dalis klaipėdiečių, tvarkančių švietimo įstaigų teritorijas, jau kuris laikas dirba ne visu pajėgumu. Nuo šio rudens dar nurėžiama dalis kiemsargių etatų. Už porą šimtų litų per mėnesį nenorintys dirbti miestiečiai palieka darbo vietas.

Palietė ne visus

"Etatų mažėja nedaug kur ir po labai nedidelę dalį. Tikrai nemanau, kad šis pasikeitimas yra esminis", – patikino Klaipėdos savivaldybės Planavimo ir analizės skyriaus vedėja Jolanta Ceplienė.

Anksčiau vienam kiemsargiui buvo priskiriamas 1 900 kv. metrų plotas, o šiemet nuspręsta vienam žmogui pavesti tvarkyti 2 300 kv. metrų. Taip pat ribojama, kad vienoje švietimo įstaigoje dirbtų ne daugiau kaip du kiemsargiai.

Įdiegus naujoves, ne visu etatu dirbusiems kiemsargiams krūvis sumažėjo iki pusės ar net ketvirčio, todėl jų mėnesinė alga sieks apie porą šimtų litų. Nors pašnekovė ir tikino, jog įstaigų, kurias palietė pokyčiai, būta nedaug, tačiau praradimų neišvengta.

Siūlė persikvalifikuoti

Dėl naujosios tvarkos be darbo jau liko viena iš dviejų Klaipėdos lopšelyje-darželyje "Rūta" dirbusių kiemsargių.
Iki šių metų moteris dirbo puse etato, antrasis žmogus – visu. Savivaldybei nusprendus padidinti tvarkomos teritorijos plotą, klaipėdietei buvo nurėžta dar pusė etato ir pasiūlyta dirbti vos už ketvirtį.

"Didinamas tvarkymo plotas ir kiekvienai įstaigai jį reikia perskaičiuoti individualiai. Keičiasi ne tik kiemsargių, bet ir valytojų etatai", – pastebėjo Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Valdininkai tikina, jog švietimo įstaigų tvarkdarių etatų nemažėja. Jie tiesiog skaičiuojami kitaip, todėl darbo jėga gali būti naudojama kitose srityse.

Skyriaus vedėja pabrėžė, kad švietimo įstaigų atstovai darbuotojams, kurių etatai sumažėjo, galima siūlyti persikvalifikuoti ir likusį laiką dirbti kitokį darbą: budėtojais, bibliotekininkais, informacinių technologijų specialistais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasakykit

pasakykit portretas
o kada ateis valdininkų mažėjimo metas?

aha,

aha, portretas
o paskui varys valytojas,virejas,auklytes tvarkyti kiemo.Is pradziu tipo padeti,o poto tai taps prievole kaip ir kitur pvz viesbuciuose.Ir kaip nori taip spek atlikti 100 darbu kokybiskai ir aisku uz ta pati minimalu atlygi

miestietė

miestietė portretas
Labai sujuokino "įdiegus naujoves",atsiprašau kokios gali būti naujovės šluoti kiemą?Gal tiesiai sakykit,atsiunčia iš darbo biržos registruotų bedarbių,o juos išnaudojate va tokiuose darbuose ir nereikia mokėti atlyginimo.Va taip gaminami nauji bedarbiai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių