Quantcast

Uostamiestyje kavinės traukiasi nenoriai

Nors daugeliui kavinių leidimai teikti paslaugas lauke baigėsi prieš savaitę, tačiau kai kurie verslininkai išsikraustyti neskuba. Tvarkos nepaisantiems įstaigų savininkams gresia nuobaudos.

Kontrolieriai jau baigė sudaryti sąrašus kavinių, kurios turi išmontuoti lauko įrenginius.

Kai kuriems savininkams priminta ir žodžiu, kad būtina pašalinti laikinus statinius ir teritoriją, kuria naudojosi, sutvarkyti taip, kaip buvo.

Pagal nustatytą tvarką verslininkai tai privalo padaryti per septynias darbo dienas nuo leidimo galiojimo pabaigos. Daugumai lauko kavinių jis baigėsi rugsėjo 30 dieną.
Tokiems verslininkams ši diena tapo paskutine, kai jie privalo išmontuoti lauko įrenginius. Kai kurios įstaigos juos jau pašalino ar dar tebevykdo darbus.

Nuo kitos savaitės kontrolieriai pradės patikrinimus. Jų metu įstaigoms, kurios nepanaikino lauko įrenginių, bus surašomi oficialūs reikalavimai tai padaryti. Nepaklususiesiems gresia baudos.

„Įstaigos elgiasi skirtingai. Vienos laikosi tvarkos ir išmontuoja kavines, kitos kažko delsia, nors oras nelabai tinka leisti laiką lauke. Gal laukia raginimų? Kartais be jų niekas nevyksta“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Praėjusiais metais dėl lauko kavinių buvo kilę problemų. Įstaigos įrenginių neišmontavo net sulaukusios žiemos. Tai sukėlė rūpesčių valant viešąsias erdves.

Dėl šios priežasties buvo pakeistos taisyklės ir nustatytas terminas, per kiek laiko turi būti išmontuotos lauko kavinės. Uostamiestyje yra įstaigų, kurioms leidimas vykdyti veiklą lauke yra išduotas ir ilgesniam laikui nei iki rugsėjo pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kas čia blogo?

O kas čia blogo? portretas
Tėvas nuo stogo nukrito dėl to neišsikraustymo?Vakar mielai pasėdėjau ir kavos išgėriau..Niekam nemaišo

Gilė

Gilė portretas
Jeigu kavinė- baras staliukus,kėdes,sėdmaišius į lauką išsineša nakčiai, ir taip visus metus. Tai pažeidimas ar ne ? Jeigu pažeidimas, tai kodėl baro savininkai nebaudžiami ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių