Quantcast

Uostamiestyje karas dėl gatvių nesiliauja

Konfliktai tarp Sportininkų rajono gyventojų ir čia įsikūrusių motociklininkų nesibaigia. Pirmieji skundžiasi, kad plieniniais žirgais važinėjama, nepaisant ženklų. Antrieji – kad neturi normalaus privažiavimo prie būstinės. Nusileisti neketina nė viena pusė. Vieni kitiems jie grasina teismais.

Konfliktai tarp Sportininkų rajono gyventojų ir čia įsikūrusių motociklininkų nesibaigia. Pirmieji skundžiasi, kad plieniniais žirgais važinėjama, nepaisant ženklų. Antrieji – kad neturi normalaus privažiavimo prie būstinės. Nusileisti neketina nė viena pusė. Vieni kitiems jie grasina teismais.

Priežastis – gotų diskotekos?

Motociklininkų klubas "Chimeras MC" savo būstinę Viršutinėje gatvėje įkūrė prieš dešimtmetį. Tiek Prekybos uosto seniūnaitis Ruslanas Schneiderat, tiek baikeriai teigė, kad nesutarimai prasidėjo iš karto.

Skiriasi tik versijos, kas pirmasis iškasė karo kirvį. R.Schneiderat tvirtino, kad konfliktą pradėjo baikeriai. Pastarieji teigė, jog viskas buvo atvirkščiai. Kabinėtis pradėjo šalia gyvenantis seniūnaitis.

R.Schneiderat tvirtino, kad motociklininkai niekieno neatsiklausė, ar čia gali įsikurti. Pagal jo versiją nesutarimai prasidėjo, kai klubo būstinėje buvo pradėtos organizuoti diskotekos gotams.

Jaunuoliai siautėdavo iki nakties. Šlapindavosi ant greta esančių tvorų, sėdėdavo ant šaligatvio bortelių, suguldavo ant asfalto, keldavo triukšmą.

"Toks jausmas, kad tu visą laiką esi ne namuose, o Karklės festivalyje. Pradėjau kalbėti su motociklininkais. Ėjome su kaimynais į savivaldybę, ir šios diskotekos buvo uždraustos. Nuo tada viskas ir prasidėjo", – prisiminė seniūnaitis.

R.Schneiderat pasakojo, kad po diskotekų uždraudimo motociklininkai pradėjo jį terorizuoti: "draskydavosi" po rajoną, sustatydavo motociklus prie jo namo.

"Nuo garso pradėdavo kaukti automobilių signalizacijos", – pasakojo vyras.

Rodė pirštų kombinacijas

Pasak R.Schneiderat, tuo metu jis nebuvo seniūnaitis. Tarp vadinamojo Sportininkų rajono gyventojų nebuvo vieningos nuomonės dėl motociklininkų.

"Tapęs seniūnaičiu, pradėjau rengti gyventojų susirinkimus. Jie prašė ką nors daryti su motociklininkais, nes šie kelia triukšmą, negerbia gyventojų, rodo tam tikras pirštų kombinacijas", – tvirtino seniūnaitis.

Pernai rugpjūtį R.Schneiderat kreipėsi į Saugaus eismo komisiją su prašymu uždrausti važiuoti motociklininkams Sportininkų ir kitomis rajono gatvėmis. Jo siūlymą palaikė dalis gyventojų.

Saugaus eismo komisijos tam pritarė. Būstinę motociklininkams leista pasiekti tik palei geležinkelį einančia Stadiono gatve, kuri nėra asfaltuota.

Klubo atstovai su tokiu sprendimu nesutiko. Jie kreipėsi į komisiją, kad apribojimas būtų sušvelnintas – būtų leista važiuoti Sportininkų rajono gatvėmis tam tikru laiku.
Tam vėl priešinosi gyventojai. Šio klausimo sprendimas buvo atidėtas. Pastarosiomis dienomis savivaldybę vėl pasiekė klubo prašymas svarstyti šį klausimą.

Norėjo įvažiuoti į lovą

Tačiau, pasak R.Schneiderat, nors motociklininkams draudžiama važinėti Sportininkų ir kitomis rajono gatvėmis, jie to nepaiso. Apie tokius pažeidimus policijai seniūnaitis pranešė ir kovą, ir balandį, ir gegužę, ir birželį. Kai kuriems motociklininkams buvo skirtos baudos.

Pastarąjį kartą R.Schneiderat į pareigūnus kreipėsi rugpjūtį. Jis nurodė, kad vakare aštuoni klubo "Chimeras" motociklininkai važiavo Sportininkų, Malūnininkų, Viršutine gatvėmis, o tai draudžiama.

Klaipėdietis nurodė ir septynių transporto priemonių numerius. R.Schneiderat teigimu, aštunto motociklo numerių nebuvo įmanoma matyti, nes šie buvo užlenkti.

"Motociklininkai privažiavo prie mano namo tvoros ir sustatė motociklus. Būtų ir į lovą įvažiavę, jei būtų galėję. Išgirdęs burzgimą nuėjau pasiimti telefono, – norėjau nufotografuoti pažeidimą. Tačiau man išėjus, motociklai buvo sustatyti prie tvoros", – pasakojo seniūnaitis.

Jis klausė, kodėl motociklininkai stato motociklus prie jo namo, jei prie klubo yra didelė aikštelė.

"Baikeriai pasakė, kad tai ne mano reikalas ir galiu dingti iš čia kartu su savo namu", – teigė vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kkk

Kkk portretas
Nu kaip matosi ta moki geriausia. Tik idomu is ko gyveni nes visa savo laika skiri baikeriam. O gal baikeriai moka jiem irgi reklama gaunas

dziegorius

dziegorius portretas
važiavom važiuojam ir važiuosim. sekmes skustis. nusiskusk gakta tuo pačiu :D

tegu

tegu portretas
Tgu tie motociklai atsiranda sau vietą ekonominėje zonoje, arčiau šiuklyyno tada niekam netrukdys:) atsirado matai ereliai, kaip po miesta laksto
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių