Quantcast

Uostamiestyje gelbėtojai ruošiasi atrankai

Uostamiestyje tęsiasi pasiruošimas vasaros sezonui. Nuo kovo pradžios užsiregistravo net 30 būsimų gelbėtojų paplūdimiuose. Kol kas didžiąją dalyvių dalį sudaro vaikinai, bet yra ir dešimt merginų. Iki pirmosios ir antrosios atrankos planuojama priimti iki 70 gelbėtojų.

Pasak biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, gelbėtojais galės dirbti ir kitų tautų atstovai.

"Jau turime 30 norinčiųjų tapti gelbėtojais, iš jų – dešimt merginų. Gelbėtojai senbuviai registruosis atrankos pabaigoje. Balandžio 22-ąją Klaipėdos "Gintaro" baseine vyks pirmasis plaukimo įgūdžių vertinimas. Priimsime ukrainiečius, baltarusius, ispanus. Tautybė mums nesvarbu. Pas mus yra dirbę Sirijos, Ukrainos, Baltarusijos, Ispanijos piliečiai. Šiemet kol kas užsiregistravo tik lietuviai", – sakė A.Siakki.

Gelbėtojai gyvenime visada pravers.

Pirmoji atranka planuojama balandžio 22 d., antroji – gegužės 13 d.

Po pirmos atrankos formuosis pirmoji gelbėtojų grupė, po to – antroji. Grupę sudarys apie 30–35 gelbėtojai.

Mokymų metu būsimieji gelbėtojai sužinos, kaip reikia dirbti, suteikti pirmąją pagalbą.

Aleksandras Siakki. Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Viena grupė, kurią sudarytų 70 gelbėtojų, būtų labai didelė ir daug neišmoktų, todėl dalijame per pusę. Kaip ir iki karantino, mokymai prasidės  balandį pagal įprastą grafiką. Du sezonus iš eilės karantinas kėlė problemų, nežinojome, kada gausime baseiną, kada galėsime imtis mokymų. Šiais metais viskas vyksta sklandžiai. Tikiuosi, kad surinksime komandą ir dirbs šaunūs gelbėtojai", – vylėsi direktoriaus pavaduotojas.

A.Siakki skatina norinčiuosius nedvejoti.

"Neskirstau į vaikinus ar merginas, visi gali gerai dirbti. Sezono metu nuolatos vyks mokymai realiomis sąlygomis. Gelbėtojai išmoks, ką daryti skendimo ar nelaimės atveju. Visko pasitaiko paplūdimiuose, būna, rankos ar kojos lūžta, ištinka insultas. Tegul norintieji nebijo atrankos ir drąsiai ateina. Vasarą praleis tikrai naudingai. Gelbėtojai gyvenime visada pravers", – tikino A.Siakki.

Gelbėtojai darbuosis Smiltynėje, Melnragėje, Giruliuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių