Quantcast

Uostamiestyje – daugiau švaros: dezinfekuos gatves, šaligatvius

  • Teksto dydis:

Siekiant efektyviau stabdyti koronaviruso plitimą, nuspręsta dezinfekuoti kai kurias miesto gatves ir šaligatvius. Taip pat daugiau dėmesio bus skiriama toms vietoms, kur vykdomi remonto darbai. Numatyta ir šiukšlių konteinerių dezinfekcija.

Šią savaitę posėdžiavę uostamiesčio Ekstremalių situacijų komisijos nariai priėmė keletą su miesto švara ir tvarka susijusių sprendimų.

Pritarta privalomai daugiabučių namų laiptinių dezinfekcijai, mat būtent jos esą gali būti vienas viruso židinių.

Daugiau tvarkos numatoma ir miesto gatvėse. Komisijos nariai be ilgų diskusijų sutiko su siūlymu pradėti miesto gatvių ir šaligatvių dezinfekciją.

Dezinfekuoti numatoma tas gatves ir šaligatvius, kur fiksuojami didžiausi gyventojų ir automobilių srautai.

Posėdyje miesto valdžios atstovai sulaukė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovo Raimundo Grigaliūno pastebėjimų, kad vertėtų susirūpinti dulkių ir smėlio valymu gatvėse, ypač tose vietose, kur vykdomi remonto darbai. Mat, anot jo, dažnai iš statybvietės išvažiuojantys sunkiasvoriai automobiliai priteršia gatves, jos daugiau dulka.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pabrėžė, kad reikalavimas iš darbų aikštelės išriedėti švariais ratais, neteršti gatvių galioja nuolat, ne tik per pandemiją. Miesto vadovas svarstė, kad galbūt šį klausimą vertėtų aptarti su policijos atstovais. Jie, pasitaikius progai, galėtų į tai atkreipti dėmesį.

G.Neniškio teigimu, galima išnaudoti visą turimą gatvių valymo įrangos potencialą ir dažninti gatvių valymo intervalus tose vietose, kur vykdomi remonto darbai.

"Reikia maksimaliai išnaudoti turimus resursus. Reikia dirbti maksimaliais tempais", – teigė savivaldybės administracijos direktorius.

Posėdyje priimtas sprendimas ir dėl privalomos šiukšlių konteinerių dezinfekcijos. Prie jų žmonės dažnai liečiasi, tai taip pat palanki virusui plisti terpė.

Visų minimų dezinfekcijos darbų intervalus ir tvarkas ilgai nedelsdamas nustatys miesto Operacijų valdymo centras, kuriam vadovauja Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mda

mda portretas
Dezinfekuos... a Jūs rimtai??? Dezinfekuos gamtą... nu tai utopija....

Tai

Tai portretas
Jus apsispręskite ar jūs dulkės valote ar gatvės dezinfekuoti žadate? Ar tesiog babkes plaunat?

Žaliakalnis

Žaliakalnis portretas
Prie Žaliakalnio gimnazijos vyksta remonto darbai, tai visas purvas teka į Galinio Pylimo gatvę po lietaus.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių