Quantcast

Uostamiestyje atsiras dar trys naujos gatvės

Klaipėdos savivaldybės žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijai patvirtinus siūlomą Mažosios Lietuvos vietovardžių sąrašą naujai suformuotoms gatvėms nuo Tauralaukio iki Liepų gatvės, netrukus uostamiestyje turėtų būti įregistruotos trys naujos gatvės.

Klaipėdoje turėtų atsirasti Žarų, Valtarkiemio ir Kiautrynų gatvės.

Keistokai skambančios Kiautrynų gatvės pavadinimas kildinamas iš prūsiško žodžio "keutaris", kuris reiškia laukinį karvelį.

Kiautrynų kaimas buvo Semboje, netrukus turėtų atsirasti ir Kiautrynų gatvė Klaipėdoje.

Kita nauja gatvė turėtų būti pavadinta Valtarkiemio vardu. Sprendimo projektas esą parengtas atsižvelgiant į tai, kad šalia yra Ringelio gatvė (pavadinta pagal netoli vingiuojantį Ringelio upelį).

O štai Valtarkiemis yra kaimas Romintos upės dešiniajame krante, 10 km į šiaurės vakarus nuo Tolminkiemio, ir pavadintas činšininko Waltherio vardu.

Trečią naujai suplanuotą gatvę norima pakrikštyti Žarų vardu.

Tokį pavadinimą Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos narys dr. Albinas Drukteinis pasiūlė atsižvelgdamas į tai, kad šalia yra gatvės gamtos reiškinių pavadinimais – Žaibo, Vėjo, Debesų.

Pasiūlytiems gatvių pavadinimams Valstybinė lietuvių kalbos komisija pritarė.

Šių gatvių pavadinimai "atitinka kalbos taisyklingumo ir vietovardžių norminimo kriterijus".

Tarybos sprendimui įgyvendinti reikės keturių naujų gatvės krypties nuorodų, kurių bendra suma siekia 1 052,7 euro.

Finansavimo šaltinis – savivaldybės biudžeto lėšos, skirtos iš Miesto infrastruktūros objektų priežiūros ir modernizavimo programos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LAIVAS KURŠIS

LAIVAS KURŠIS portretas
Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”. Tiems, kas rašo tinklaraštyje komentarus ir nežino kur stovi Klaipėdoje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį....

Pupkis

Pupkis portretas
Visokias "Paryziaus komunos" gatves naikinkite. Nei mums tas Paryzius, nei tos komunos...

E

E portretas
Jūs, o kaip dėl istorinių vietų pavadinimų išsaugojimo, kaip dėl buvusių kaimų: Virkučiai, Šauliai, Dauguliai ? Vietoj pavadinimų, kurie vietiniams nesako nieko.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių