Quantcast

Uostamiestyje atidarė modernų centrą

Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje vakar duris atvėrė atnaujintas Variklinių transporto priemonių sektorinis praktinio mokymo centras. Nuo šiol šią įstaigą pasirinkę jaunuoliai mokysis padedami modernios technikos.

Šventės dieną Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla džiaugėsi įgyvendintu svarbiu projektu. Buvo suremontuoti ir rekonstruoti įstaigos pastatai, esantys Gintaro gatvė 2 ir Smilties Pylimo gatvė 31, sutvarkyta aplinka.

Įsigyta ir moderni, darbo rinkos reikalavimus atitinkanti praktinio mokymo įranga, mokymo stendai, įrankiai, bandymų modeliai, kompiuterinė technika.

Įranga skirta mokyti mokinius įvairių specialybių, tokių kaip automobilių kėbulų remontininko, mechaniko, elektromechaniko.

Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir valstybės biudžeto lėšomis. Projektą rengė ir jo priežiūrą atliko įmonė „Lyderio grupė“.

Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos direktorius Valentinas Radavičius džiaugėsi, kad mokiniams pagerės mokymosi sąlygos.

Dabar jaunuoliai turės galimybę praktinio mokymo procese naudotis naujausiomis automobilių remonto technologijomis, įgis šiuolaikinius standartus atitinkančias profesines kompetencijas.

Atnaujinto mokyklos centro atidaryme dalyvavo švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, įstaigos socialiniai partneriai, miesto valdžios atstovai.

A.Pitrėnienė teigė, kad profesinis mokymas šalyje populiarėja, jo įvaizdis keičiasi, tampa vis patrauklesnis mokiniams. Ministrė pabrėžė, kad tokie centrai pagerina mokinių mokymosi sąlygas, jie praktikuojasi dirbti su naujausiomis technologijomis, įgyja šiuolaikinius standartus atitinkančias profesines kompetencijas.

Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla – didžiausia profesinė mokykla Vakarų Lietuvos regione. Joje mokosi per tūkstantį mokinių, kuriuos ugdo apie 80 aukštos kvalifikacijos pedagogų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių