Quantcast

Uostamiestis ruošiasi chaosui keliuose: prieš rugsėjį – dėmesys eismo saugumui

Artėjant naujiems mokslo metams, mieste daugiau dėmesio skiriama saugumui gatvėse užtikrinti. Kai kur ryškinamos pėsčiųjų perėjos, prie dalies jų atsiras vairuotojus būti atidesnius įspėjantys simboliai.

Į duris besibeldžiantis rugsėjis žada ir įtemptesnį eismą įvairiose miesto gatvėse.

Kaip įprasta, rugsėjo pradžioje keliuose būna daugiau chaoso. Siekiant užbėgti už akių nelaimingiems įvykiams, imamasi kasmečių akcijų.

Mes darome plastiku. Tai yra ilgam laikui – mažiausiai dviem metams. Kai kur laiko ir ilgiau, priklauso nuo eismo intensyvumo.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vidmantas Paliakas teigė, kad šiuo metu ir visą vasarą dirbama atnaujinant pėsčiųjų perėjų ženklinimą.

Šiomis dienomis atnaujintas ir šalia Lietuvininkų aikštės esantis vadinamasis zebras.

"Mes darome plastiku. Tai yra ilgam laikui – mažiausiai dviem metams. Kai kur laiko ir ilgiau, priklauso nuo eismo intensyvumo", – aiškino V. Paliakas.

Prie mokyklų stovi ir apie vaikus vairuotojus įspėjantys kelio ženklai.

Jau prasidėjo ir kasmetė akcija, kurią uostamiesčio savivaldybė įgyvendina kartu su viena draudimo bendrovių.

Jos metu prie perėjų nupiešiamas geltonas trikampis "Apsaugok mane", įspėjantis vairuotojus būti budresnius, mat perėja vaikšto nemažai jaunųjų eismo dalyvių.

Geltoni trikampiai atsiras 22 vietose, greta perėjų, esančių prie mokyklų, kur vaikšto daugiausia vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mat kaip

Mat kaip portretas
O tai perėjus per šità perėja turėčiau žole toliau keliauti ar geriau iškart skristi? Kur eiti pėstiesiems? Mieste jiems vietos nenumatytos... ir tai akivaizdu

Memel

Memel portretas
Miestas neturi tikro šeimininko, todėl ir chaosas gatvėse. Akivaizdu, kad Klaipėdos ūkį tvarko asmenys negyvenantys šiame mieste, yra savo srities profanai arba taip nekenčia Klaipėdos, jog nebeišmano kokią dar nesąmonę jam iškrėsti. Beje, gyvenimas įrodė, kad menininkai turi kurti menus, o miesto ūkį geriausiai tvarko profesionalai ir supratimą turintys valdininkai. Deja, smunkančią Klaipėdą gali išgelbėti tik stebūklas.

>

> portretas
Manau elementaru suprantama zenklinima atnaujinkite,o ne svaisykite(kam tas naudinga???) pinigus nesamonem,geltonu grotu,trikampiu paisymui?Kas yra zenklai,kas pagalbines-papildomos priemones,kas butinybe ?Manau beprotyse prasidejo nuo mirksincio(3k) zalio,kam tada geltonas, ...Durniu laivas, o ne savivaldybe. P.S Nuotraukoje,ar galima vaziuoti dviraciu per nereguliuojama sankryza ?Juk nieks tiksliai,"iki galo",istatimiskai ,TO nenusprende,nepatvirtino, kam tas nudinga???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių