Quantcast

Uostamiesčio verslininkai ruošiasi startui

  • Teksto dydis:

Laisvėjant karantino suvaržymams, uostamiesčio verslininkai ruošiasi startui. Mieste pradeda veikti vis daugiau kavinių terasų, veiklai būtinais leidimais rūpinasi ir darbo pradžiai tinkamų sąlygų laukiantys vasariškų pramogų Klaipėdoje teikėjai.

Šiltuoju metų sezonu uostamiestyje dirbantys verslininkai ruošiasi ir kimba į darbą. Pasirengimą veiklos pradžiai rodo ir tai, kaip aktyviai verslininkai savivaldybės prašo darbui būtinų dokumentų.

"Verslininkai leidimus pasiėmė ir laukia, kada jiems leis imtis darbų. Niekas nenuleido rankų, visi ruošiasi pradėti veiklą", – situaciją apibendrino Klaipėdos savivaldybės Licencijų ir leidimų skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas.

Pastebima ir tai, kad dalis verslininkų darbo dar nepradėjo, nors karantino apribojimai jiems netaikomi. Pavyzdžiui, kai kurie ledų prekeiviai laukia palankesnių orų.

Kitų vasariškų pramogų teikėjai tikisi dar švelnesnių karantino sąlygų.

Vandens dviračių paslaugas viešose vietose verslininkams leista teikti nuo balandžio 30 d., tačiau būtina laikytis kol kas veiklai ne ypač palankių reikalavimų – užtikrinti, kad vienam žmogui tektų 10 kv. m plotas arba vienu metu būtų aptarnaujamas vienas lankytojas.

Tikėtina, kad tokie reikalavimai kol kas verslininkus varžo per daug, jie veiklos dar nesiėmė.

Gana aktyviai į darbus kimba ir viešojo maitinimo paslaugas siūlantieji – kavinėms savo paslaugas leista teikti lauko terasose išlaikant saugius atstumus.

R.Armono teigimu, tokiai veiklai jau išduoti 73 leidimai.

"Juda, ruošiasi, kala pakylas, neša staliukus. Laukia gero oro, žmonių mieste nėra", – pastebėjo pašnekovas.

Įprastai uostamiestyje tokiai veiklai išduodama daugiau nei 100 leidimų.

Prognozuojama, kad panašus skaičius bus pasiektas ir šiemet, mat dirbti vilioja ir savivaldybės sprendimas lauko bei paplūdimių kavines atleisti nuo vietinės rinkliavos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Versininkui

Versininkui portretas
tu ant feirio puodeliams plaut taupai tai galvoji aš patikėsiu kad kažka ruošiesi dezinfekuot?:D)

runkeliams

runkeliams portretas
buduliai,sėdėkit savo susmirdusiose landynėse ir besdėkit

Domas

Domas portretas
galit startuoti. Tik aš iki vasaros galo tikrai pas jus neisiu.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių