Quantcast

Uostamiesčio ukrainiečiai ruošiasi savos mokyklos atidarymui

Sekmadienio vidurdienį numatomas Tarptautinės Ukrainos mokyklos atidarymas Klaipėdoje. Ji veiks buvusiame profesinio mokymo centro pastate Alyvų gatvėje.

Šeštadienį šiose patalpose virė darbas – būsimųjų mokyklos mokinių tėvai ir patys vaikai valė klases ir tvarkė aplinką.

Kaip pranešė mokyklos steigėja Olena Vnukovska, mokykla išnuomojo savo erdves ukrainiečių mokyklai už komercinę 6,5 tūkst. mėnesio kainą.

Laukiama pamokų šioje vietoje pradžia – po savaitės.

Mokyklai dar trūksta kai kurių būtinų įrenginių. Kėdes ir stalus mokyklai padovanojo verslininkai.

Pasak O.Vnukovskos, mokykloje ukrainiečių kalba pagal Ukrainos švietimo programą mokysis 1-11 klasių moksleiviai. Čia bus privalomos lietuvių kalbos pamokos.

Išplatintame pranešime teigiama, kad dabar oficialiai Lietuvos mokinių registre užregistruota 581 moksleivis, tačiau neabejojama, jog jų skaičius augs.

O.Vnukovska yra pasakojusi, kad šioje mokykloje visi mokytojai, išskyrus lietuvių kalbos, yra ukrainiečiai. Jie yra ir šią mokyklą lankysiančių mokinių tėvai.

„Mokytojų komandą sukomplektuoti iš karo pabėgėlių nebuvo sunku, pedagogės labai džiaugiasi, kad galės dirbti Lietuvoje pagal specialybę“, – susitikimo su uostamiesčio žurnalistais metu yra kalbėjusi O.Vnukovska.

Mokymo procesas bus finansuojamas iš Lietuvos Respublikos biudžeto, o aplinkos išlaikymo kaštus (įskaitant ir nuomą, ir komunalinius mokesčius) mokyklos steigėja tikisi, kad padės padengti įkurtas ir paramos ir labdaros fondas.

Kol kas Lietuvoje Tarptautinė Ukrainos mokykla veikia dviejuose miestuose: Vilniuje ir Klaipėdoje.

Klaipėdoje panašią mokyklą yra pasišovęs įsteigti dar vienas ukrainietis – žurnalistas Piot Olar. Jis pasakojo išsinuomojęs patalpas Taikos prospekte ir ruošiantis būtinus dokumentus, bet to, organizuojantis remonto darbus.

P.Olar tikino, jeigu nepavyks šiemet įsteigti bendrojo lavinimo mokyklos mažiesiems ukrainiečiams, jis pasistengs, kad čia veiktų sekmadieninė mokyklą karo pabėgėliams.


Šiame straipsnyje: Klaipėdamokykla ukrainiečiamsatidarymaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių