Quantcast

Uostamiesčio teatralams – du „Auksiniai scenos kryžiai“

Uostamiestyje, Klaipėdos dramos teatre, pirmadienį vykusi "Auksinių scenos kryžių" teikimo ceremonija buvo dosni ir klaipėdiečiams. Jiems atiteko du garbingi apdovanojimai.

Klaipėdos dramos teatras buvo okupuotas Tarptautinę teatro dieną šventusių teatralų ir šio meno mėgėjų.

Pora valandų trukęs renginys buvo kupinas klaipėdietiškų akcentų – atplėšę vokus, nugalėjusius teatralus paskelbė ir "Auksinius scenos kryžius" jiems teikė vien tik Klaipėdos menininkai. Turtinga ceremonijos programa taip pat pasirūpino uostamiesčio aktoriai, muzikantai, šokėjai, dainininkai.

Renginį vedė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistai Beata Ignatavičiūtė ir Rokas Spalinskas bei Klaipėdos dramos teatro aktorius Mikalojus Urbonas.

Profesionalaus teatro meno kūrėjų darbų premijos, apibendrinusios 2016-uosius, įteiktos septyniolikoje kategorijų. Dvi jų "Auksinius scenos kryžius" atnešė ir uostamiesčio atstovams. Paskelbtos jų pavardės sulaukė bene daugiausiai susirinkusiųjų emocijų.

Geriausia nepagrindinio vaidmens dramos aktore tapo Karolina Kontenytė (Klaipėdos jaunimo teatras). Ji įvertinta už Bertos vaidmenį Klaipėdos dramos teatro spektaklyje „Tėvas“ (rež. Mara Kimelė).

K.Kontenytė dėkojo pirmuosius žingsnius scenoje padėjusiam žengti jos dėstytojui Valentinui Masalskiui, ją visada palaikančiam Klaipėdos jaunimo teatrui bei naujus kelius atverti padėjusiam Klaipėdos dramos teatrui.

Geriausiu pagrindinio vaidmens dramos aktoriumi tapo Darius Meškauskas. Apdovanojimas jam atiteko už Klaipėdos dramos teatro spektaklyje „Tėvas“ įkūnytą rotmistrą Adolfą. D.Meškauskas ceremonijoje nedalyvavo, "Auksinį scenos kryžių" už jį atsiėmė Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys.

Jaudinančiu akcentu tapo akimirka, kai į sceną paskelbti geriausią 2016-ųjų režisierių užlipo legendinis uostamiesčio aktorius Vytautas Paukštė. Susirinkusi publika pagarbą šiam scenos meistrui išreiškė griausmingomis ovacijomis – renginio dalyviai kilo iš savo kėdžių ir maestro plojo atsistoję.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Dariau, Karolina, nuoširdūs sveikinimai! Neškite savo Kryžių ir tikėkite, kad menas to vertas. Ir kad publika jūsų verta. Ji kvaiša, bet viską supranta :)

Romas

Romas portretas
Muzikantai tai vestuvinio lygio

ir mano

ir mano portretas
Tikri virtuozai užgožiami a'lia šiuolaikinio meno šlamštu o jų Talentas neišnaudojamas. Klaipėda skęsta diletantų liūne, rėksmingi kažkokių "ale teatralių" išpuoliai, kocertas turėtų būti iškilus, juk iškilius žmones gerbiam. Tačiau režisūra mėgėjiška, apie vedančiuosius geriau nekalbėt, apie koncerto "režisierę" taip pat. Nejaugi šitame mieste neatsirado žmogaus, kuris deramai paruoštų atsakingą vakarą? Klaipėdoje vyrauja ciniškas požiūris į pajėgius kurti, spaudoje blyksi nemokšos, rėksniai,a'lia šiuolaikinio meno šlamštas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių