Quantcast

Uostamiesčio studentams – daugiau stipendijų

Gabius ir talentingus jaunuolius studijuoti Klaipėdoje bus bandoma privilioti miesto savivaldybės įsteigtomis stipendijomis. 100 eurų suma jiems būtų mokama dešimt mėnesių – viso pirmo kurso metu.

Idėja įsteigti tokias stipendijas gimė Miesto akademinių reikalų taryboje, svarstant, kaip pritraukti jaunimą studijuoti uostamiestyje. Miesto taryba tokiai skatinimo tvarkai pritarė ketvirtadienį.

Siūlyta įsteigti 20 stipendijų po 100 eurų. Talentingiems ir gabiems pirmo kurso studentams tokia suma būtų mokama dešimt mėnesių – nuo rugsėjo iki birželio.

Tačiau miesto taryba padvigubino stipendijų skaičių. Tokį siūlymą buvo pateikęs vienas iš komitetų.

Tarybos narys Arūnas Barbšys atkreipė dėmesį, kad buvo siūloma padvigubinti ne tik stipendijų skaičių, bet ir sumą. Jis domėjosi, kokia situacija su šiuo siūlymu.

Klausimą pristačiusi Klaipėdos savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatorė Aistė Andruškevičiūtė teigė, kad viskas priklauso nuo miesto tarybos.

A.Šulcas atkreipė dėmesį, kad pirmiausia reikia įvertinti finansus ir galimybes – ar savivaldybė būtų pajėgi mokėti dvigubai didesnes – 200 eurų siekiančias stipendijas, o tada teikti siūlymą.

Savivaldybės įsteigtos stipendijos bus skiriamos tarptautinių ir šalies olimpiadų bei konkursų prizininkams. Bus vertinamas ir bendras mokymosi vidurkis.

Miesto taryba taip pat pritarė, kad visų Klaipėdos aukštųjų mokyklų absolventai galėtų pretenduoti į savivaldybės premijas už miestui aktualius ir pritaikomuosius darbus.

Iki šiol tokią galimybę turi tik Klaipėdos universiteto studentai. Už aktualius ir reikšmingus miestui bei turinčius pritaikomąjį pobūdį baigiamuosius darbus gauna beveik 580 eurų dydžio premiją.

Kitų uostamiesčio aukštųjų mokyklų nustatyta kiek mažesnė vienkartinė stipendija. Ji siekia 500 eurų. Tačiau atkreiptas dėmesys, kad kitoms uostamiesčio aukštosioms mokykloms patvirtinta daugiau premijų nei universitetui.


Šiame straipsnyje: studentaistipendijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerhard

Gerhard portretas
Butu idomu jei pasidalintume, ka jusu studiju srityje reikia padaryti, kad kokybe augtu?

J

J portretas
Reikia ne stipendijų, o pakelti studijų kokybę,kad kas nors čia atvažiuotų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių