Quantcast

Uostamiesčio soliariumuose – pažeidimai

Šaltuoju metų sezonu soliariumuose mėgstantys lankytis klaipėdiečiai turėtų būti budrūs. Nors grubių pažeidimų užfiksuota nebuvo, atlikti patikrinimai signalizuoja, jog ne visuose soliariumuose laikomasi privalomų higienos reikalavimų.

Šaltuoju metų sezonu soliariumuose mėgstantys lankytis klaipėdiečiai turėtų būti budrūs. Nors grubių pažeidimų užfiksuota nebuvo, atlikti patikrinimai signalizuoja, jog ne visuose soliariumuose laikomasi privalomų higienos reikalavimų.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro duomenimis, Klaipėdos apskrityje yra 39 soliariumų paslaugas teikiantys objektai.

Pernai Klaipėdos visuomenės sveikatos centro specialistai 27 patikrinimų metu apžiūrėjo 17 soliariumo paslaugas teikiančių įmonių. 14-oje patikrinimų metu buvo nustatyta higienos normos reikalavimų pažeidimų.

Kaip teigė Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Karalienė, labai grubių pažeidimų nepastebėta, o kasmet atliekami reidai rodo, kad situacija soliariumuose gerėja.

„Pastebime, kad problema dėl per stipriai švitinančių soliariumų lempų mažėja. Ir šiais metais po gautų įspėjimų soliariumų savininkai lempas pakeitė į atitinkančias higienos normas. Tačiau patiems žmonėms reikėtų būti budriems ir neiti į tokius soliariumus, kurie neturi leidimo-higienos paso“, – kalbėjo D.Karalienė.

Anot jos, patikrinimų metu nuo soliariumų įrangos gultų ir prie soliariumų įrangos patiestų kilimėlių buvo paimti ir 175 ploviniai koliforminių bakterijų, mielių ir pelėsinių grybų nustatymui.

Keturiuose ploviniuose nuo soliariumų gultų buvo aptikta pelėsinių grybų. Taip pat buvo atlikti 204 soliariumų įrangos spindulių skleidžiamos veiksmingosios energinės apšvietos matavimai.

Pasak skyriaus vedėjo pavaduotojos, septyniuose soliariumų paslaugas teikiančiuose objektuose buvo nustatyta, kad soliariumų įrangos spindulių skleidžiama veiksmingoji energinė apšvieta viršijo higienos normos leidžiamą dydį.

2013 m. Klaipėdos visuomenės sveikatos centras gavo du soliariumo paslaugų vartotojų skundus, abu buvo pagrįsti – objektuose soliariumų paslaugos buvo teikiamos neturint šiai veiklai leidimų-higienos pasų.

Už higienos normos reikalavimų pažeidimus 13 atsakingų darbuotojų buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai ir taikytos administracinio poveikio priemonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Topas

Topas portretas
Surasyti protokolai... O kas kompensuos apgautiems zmonems? Gal organizmui padaryta nepataisoma zala. Cia gi spinduliavimas, kuris neaisku kada pasireiks. Siaubas, kazkokie frankensteinai!

atsakymas

atsakymas portretas
Taigi negali laikrastis ivardint soliariumu, jie gi reklama i laikrasti deda :-)

SONIA

SONIA portretas
kam visai rašyti tokius, ne konkrečius, straipsnius, turėtų būti įvardinti visi salonai kuriuose buvo aptikta pažeidimų, kitu atveju pažeidimai niekada nesibaigs, o klientas eilinį kartą nukentės
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių