Quantcast

Uostamiesčio savivaldybė tebesvarsto sujungti dvi viešąsias įstaigas: nuomonės nesutapo

Uostamiesčio savivaldybė tebesvarsto sujungti dvi viešąsias įstaigas – "Klaipėda ID" bei Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centrą. Tačiau trečiadienį vykusiame Finansų ir ekonomikos posėdyje komisijos narių nuomonės dėl šio sprendimo išsiskyrė.

Po Klaipėdos savivaldybės Ekonominės plėtros grupės vadovės Redos Švelniūtės pranešimo miesto tarybos narys Arvydas Vaitkus pateikė diskusijų vertų klausimų.

"Kokia įstaigų sujungimo nauda? Kas konkrečiai pasikeis? Koks yra siekiamas rezultatas po įstaigų sujungimo ir kiek darbuotojų reikės?" – klausė tarybos narys.

R.Švelniūtė atsakė, kad šiuo metu abiejose įstaigose dirba 26 darbuotojai. Tokios komandos tęsti pradėtus projektus kol kas pakaktų.

"Mes turime dvi įstaigas, kurių vykdoma veikla kai kuriose srityse dubliuojama. Šias funkcijas sujungus turėtume ir ekonominį efektą. Siekiame, kad tiek turizmo, tiek investicijų ir verslo pritraukimo projektai būtų įgyvendinami vienoje įstaigoje", – paaiškino R.Švelniūtė.

Naujoji įstaiga vadintųsi "Klaipėdos identitetas". Ji įgyvendintų veiklas, kurios skatintų miesto ekonominę plėtrą.

Posėdžio pirmininko Aido Kaveckio teigimu, per 10 metų būtų sutaupyta pusantro milijono eurų.

Tačiau ne visus šie argumentai įtikino. A.Vaitkaus nuomone, įstaigų sujungimas dabar būtų klaida.

"Atsiranda panacėja, kad sujungus dvi įmones kažkas išsispręs. Aš jums galiu pasakyti taip – niekas neišsispręs. Reikėtų stiprinti šias komandas, leisti joms išsivystyti ir pasiekti norimus tikslus. Aš tikrai ne prieš jų jungimą galbūt ateityje, kada funkcijos būtų labai aiškiai išgrynintos, o ne sujungiant į vieną, kai nei viena, nei kita komanda šiandien tinkamai užduočių negali pasiekti", – pabrėžė A.Vaitkus.

Po išsakytų nuomonių vyko balsavimas. Du nariai sprendimui pritarė, vienas susilaikė ir vienas buvo prieš.

Pasak R.Švelniūtės, koks bus miesto tarybos sprendimas, neįmanoma nuspėti.

"Prognozuoti, kaip balsuos miesto politikai, yra labai sunku. Rinkimų metas", – sakė Ekonominės plėtros grupės vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių