Quantcast

Uostamiesčio renginių sektoriui – išbandymų metas

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio ir visos Lietuvos pramoginių renginių sektorius išgyvena tikrą sunkmetį. Renginių organizatoriai nesiryžta dėlioti šios vasaros planų, mat juos bent jau kol kas smarkiai stabdo būtent šiai sričiai taikomi ypač griežti šalies valdžios apribojimai. Renginiams uždarose erdvėse vilčių beveik nėra.

Draudimai – tik vienai sričiai?

Švelnėjant karantino sąlygoms, daugelyje gyvenimo sferų bandoma grįžti į iki karantino buvusį ritmą, tačiau bent jau kol kas tokia prabanga gali džiaugtis ne visi.

Neslepiama, kad šiuo metu komercinių, populiariosios kultūros renginių rinkoje vyrauja gana pesimistiški vasaros scenarijai, šios srities verslininkai gyvena nežinioje.

Renginius organizuojančios bendrovės "Gera Nuotaika" vadovas Jevgenijus Sokolovas apgailestavo, kad komercinių renginių organizatoriai ne tik negauna apčiuopiamos valstybės pagalbos, bet bent jau kol kas yra suvaržyti griežčiausių apribojimų.

Juk 900 žmonių Vasaros estradoje – nieko baisaus, o 900 žmonių Parodų rūmų kiemelyje – lyg silkės statinėje.

Šios srities verslininkus glumina ir įžvelgiami dvejopi standartai.

"Dabar kalbama apie tai, kad, įsibėgėjus vasarai, galėtų vykti tik renginiai, suburiantys ne daugiau nei 900 žmonių. Tačiau yra kai kurių sričių, kur žmonės būriuojasi, o tai nedraudžiama. Pavyzdžiui, netoli Klaipėdos esantis turgus  kiekvieną savaitgalį sulaukia ypač daug žmonių. Ką jau ir kalbėti apie bažnyčias, kurios pritraukia nemažai į rizikos grupes dėl amžiaus patenkančių žmonių. Parduotuvės kasdien vis pilnesnės žmonių, o kiek dėmesio sulaukia lauko kavinės. Vieninteliai realūs vis dar galiojantys apribojimai, kurie, panašu, tęsis ilgokai, – renginiams", – dėstė pašnekovas.

Renginių organizatoriai teigia sunkiai suprantantys ir tai, kodėl nustatomas tiesiog maksimalus renginyje galinčių dalyvauti žmonių skaičius bendrai, o ne konkrečiai erdvei.

"Juk 900 žmonių Vasaros estradoje – nieko baisaus, o 900 žmonių Parodų rūmų kiemelyje – lyg silkės statinėje", – skirtumus akcentavo J.Sokolovas.

Kai kurios kitos Europos Sąjungos šalys, kuriose epidemiologinė situacija dar įtemptesnė nei Lietuvoje, kur kas lanksčiau žiūri į atvirose erdvėse vykstančius renginius, užtikrinant būtinas saugaus elgesio taisykles.

Verslininkai – nežinioje

Akcentuojama, kad renginių organizatoriai galėtų suplanuoti tokius renginius, kuriuose būtų galima išlaikyti ir saugų atstumą, ir kitas būtinas priemones, užkertančias kelią virusui plisti.

"Ir patys žmonės per karantiną tapo sąmoningesni. Parduotuvėje laikosi saugaus atstumo, paiso nurodymų", – sakė įmonės vadovas.

Piktinamasi ir tuo, kad spręsti dėl ribojimų per masinius renginius šalies valdžia neskubėjo, o šios srities verslininkams svarbi kiekviena diena.

"Neskubama pasakyti, kada ir kas bus leidžiama. Koncertui surengti dienos nepakanka, o kol tiksliai nežinome, nuo kada ir kokie ribojimai galios, negalime nė iš anksto imtis organizavimo darbų", – kalbėjo J.Sokolovas.

Bendrovės vadovas neslėpė nusivylimo ir tuo, kad verslą gelbėti žadanti valdžia jokios apčiuopiamos pagalbos ne valstybinio sektoriaus kultūros atstovams neteikia, o dėl griežtų apribojimų smarkiai sumenko renginius remti norinčiųjų gretos, didesnėse salėse organizuoti renginius tapo nuostolinga.

Koncerte – mažiau nei parduotuvėje

Tai, kad renginių, o ypač vykstančių uždarose erdvėse, organizatoriai yra patekę į nepavydėtiną situaciją, patvirtino ir bendrovės "Infrastruktūra LT" vadovas Paulius Baltrėnas.

"Leidžiami lankytojų skaičiai yra labai maži. Didžioji dalis organizatorių tikisi kur kas didesnių. Tikėtina, kad vasarą nieko nebus įmanoma padaryti", – situaciją apibendrino "Švyturio" areną, Palangos koncertų salę, kai kuriuos baseinus, kitus objektus valdančios įmonių grupės vadovas.

Pavyzdžiui, jeigu būtų nuspręsta Palangos koncertų salėje, kurioje numatyta apie 2,2 tūkst. sėdimų vietų, surengti koncertą, galiojant 250 klausytojų ribojimui, žmones vieną nuo kito skirtų dešimtys laisvų vietų.

Salė būtų beveik tuščia, tad sukurti jaukią, renginio sėkmei būtiną atmosferą – labai sunku.

Pašnekovas patikino, kad renginių organizatoriai neragina atsisakyti visų būtinųjų apsaugos priemonių ir į virusą numoti ranka.

"Manome, kad lankytojų skaičius turėtų būti nustatomas pagal salės dydį", – esminį ribojimų kriterijų įvardijo P.Baltrėnas.

Pašnekovas taip pat pastebėjo, kad šiuolaikinės salės yra modernios, todėl renginių organizatoriams nekiltų sunkumų užtikrinti aukšto lygio patalpų vėdinimą, žmonių, jų srautų kontrolę, taip pat paisyti kitų būtinų saugumo priemonių.

Dabar galiojantys ribojimai kai kuriose koncertų salėse leis mažesnį lankytojų skaičių, nei apsilanko parduotuvėje ar kavinėje.

Numatė reikalavimus renginiams

Praėjusią savaitę Vyriausybė, atsižvelgusi į epidemiologinę situaciją šalyje, priėmė sprendimą pratęsti karantiną. Naujausiame sprendime kalbama ir apie renginius.

Bent jau kol kas numatomi kur kas griežtesni renginių žiūrovų ribojimai, nei tikėjosi organizatoriai.

Skelbiama, kad birželio 1–15 d. kultūros, pramogų, sporto ar kiti renginiai vis dar galės būti organizuojami ir vykdomi tik atvirose erdvėse, kai renginio metu neišlipama iš automobilio arba kai renginyje dalyvauja iki 300 žiūrovų.

Renginiuose uždarose erdvėse leidžiama dalyvauti iki 100 žiūrovų, kai tarp jų užtikrinamas 2 metrų atstumas, o erdvė užpildoma ne daugiau kaip 30 proc.

Nuo birželio 16 d. kultūros, pramogų, sporto ar kituose renginiuose uždarose erdvėse galės dalyvauti iki 500 žiūrovų, o uždarose erdvėse iki 150 žiūrovų, jei bus laikomasi visų apsaugos priemonių.

Vasarą skambės muzika?

Vis dėlto, nepaisant komplikuotos komercinių renginių organizatorių padėties, uostamiestyje pamažu atsiranda bandančiųjų miestiečiams padovanoti vasariško muzikinio skambesio.

"Pateikėme Klaipėdos savivaldybei prašymą leisti Šiaurės rage įrengti sceną, kur galėtų vykti lauko renginiai, sukviesiantys valstybės leidžiamą lankytojų skaičių", – apibendrino įmonės "Gera Nuotaika" vadovas J.Sokolovas.

Planuojama, kad šia erdve nemokamai galėtų pasinaudoti ir kitos Klaipėdoje renginius organizuojančios įstaigos.

Šioje erdvėje vasaros mėnesiais galėtų koncertuoti Lietuvos muzikos žvaigždės, dėl pasirodymo deramasi su mūsų šalies atstovais "Eurovizijoje" grupe "The Roop".

"Manome, kad tai būtų daugiau idėjinis projektas. Nors šiuo metu renginių nėra ypač daug, tačiau visa jų koncentracija – Vilniuje, klaipėdiečiams niekas nekoncertuoja", – sakė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paverkim

paverkim portretas
O tai čia tas grubliausko subinlaižys išlindo kuris iš miesto užsakymų gyvena, nu sokolovai nebeverk ei pas savo grubliauską pasiguost gal numes pinigų kaip visada

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Kada gražins pinigus už nebūta koncertą???

Kaip nusibodo tas aimanavimas

Kaip nusibodo tas aimanavimas  portretas
Visas pasaulis turi bėdų dėl pandemijos . O čia : kodėl turgus , kodėl tas ar anas .... Ir tik duokite pinigų , mes išsibankrotinsime .. Kaip supratau yra tokių , kurie surinko pinigus už koncertus , muzikantai patys dėl pandemijos juos atsišaukė , o tie " organizatoriai " net pinigų už bilietus nesugeba grąžinti ? ...mitinguoja....Žinote , bankrutuokite , jei pora mėnesių jums tragedija ...Žmonių sveikata svarbiau ....Užkniso ir aimanos ir straipsniai ...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

  • Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana
    Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana

    Dr. Saulius Bučas Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui įteikė ypatingą dovaną – maždaug 7 tūkst. metų senumo mezolito pabaigos kirvuką iš elnio rago. Mokslininkas rado jį parko teritorijoje, pajūrio ruo...

  • Klaipėdiečius kviečia į talką
    Klaipėdiečius kviečia į talką

    Šiemet Klaipėdą švarinti kviečiama paskutinį balandžio savaitgalį. ...

    2
  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama
    Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama

    Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto. ...

    3
  • Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų
    Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų

    Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo met...

    3
  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    5
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    5
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

Daugiau straipsnių