Quantcast

Uostamiesčio prekybininkai ruošia puokštes rugsėjui

Prekybininkai jau ruošiasi Rugsėjo 1-osios šventei. Likus savaitei iki mokslo metų pradžios uostamiestyje leidimus prekiauti gėlėmis suskubo išsiimti 24 prekybininkai, gėlėmis bus prekiaujama ir keliose dešimtyse miesto taškų.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų ir leidimų skyriaus specialistas Rimantas Armonas prognozavo, kad mieste gėlių prekyviečių turėtų būti itin daug.

Tokių vietų visoje Klaipėdoje – net 52.

„Manau, kad per savaitę leidimų bus išimta apie trys dešimtys. Tačiau reikia nepamiršti, kad prekiauti gėlėmis turi teisę ir tie, kurie turi leidimus daržovių ir vaisių prekybai“, – teigė R.Armonas.

Tokio anšlago, kaip būna kovo 8-ąją, veikiausiai nebus.

Daržovių ir vaisių prekybai yra patvirtintos 85 vietos.

Prekybininkams leidžiama gėlių papildoma prekyba užsiimti du kartus per metus – kovo 8-ąją ir rugsėjo 1-ąją.

„Tokio anšlago, kaip būna kovo 8-ąją, veikiausiai nebus. Rugsėjo 1-oji – tai ne kovo 8-oji. Prekybininkai leidimus ima dviem dienoms – rugpjūčio 31-ajai ir rugsėjo 1-ajai. Mieste juk veiks parduotuvės, kuriose bus galima rasti gėlių. Kiti ir savo gėlynus turi prie sodų ar namų“, – sakė R.Armonas.

Rimantas Armonas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Iš viso prekiauti gėlėmis mieste yra numatyta virš 100 vietų, bet dažniausiai visose prekyba nevyksta.

Puokščių ir įvairių skintų gėlių bus galima rasti visose centrinėse miesto gatvėse – nuo pat Kretingos gatvės iki pietinės miesto dalies.

Gėlėmis dažniausiai prekiaujama prie Muzikinio teatro, M.Mažvydo alėjoje, J.Janonio, Herkaus Manto gatvėse.

Rudeninėmis gėlėmis – astrais, kardeliais, hortenzijomis, tikėtina, bus prekiaujama ir prie didžiųjų centrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kardelis

Kardelis portretas
Ne visi zino, kad rugpjucio 31 diena pasaulio geliu birzose radikaliai pakyla geliu kainos ir muitai. Si fenomena galite stebeti kiekviena rugsejo 1 diena . Gelytes Jums kainuos dvigubai brangiau ir tai tik todel , kad gelininkai dirbs i juoda minusa
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių