Quantcast

Uostamiesčio politikams – netikėta padėka iš Odesos

Vakar per miesto tarybos frakcijų vadovų susitikimą Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui netikėtai paskambino Odesos meras ir asmeniškai padėkojo uostamiesčio politikams už paramą, palaikymą ir pagalbą nuo karo bėgantiems jo tėvynainiams.

Kaip tik su frakcijų vadovais diskutuojant apie Ukrainos karo pabėgėlių reikalus mieste, merui paskambino Odesos meras Genadijus Truchanovas.

"Trumpai pakalbėjęs, sudariau galimybę ir visiems posėdyje dalyvavusiems kolegoms išgirsti balsą iš Odesos, balsą mero, kuris labai nuoširdžiai dėkojo klaipėdiečiams ir Klaipėdai už tą palaikymą, supratimą. Jis sakė, kad esame jų broliai ir sesės, kuriais jie labai džiaugiasi ir deda viltis, kad netrukus galėsime vėl susitikti ir bendrauti. Išėjo toks netikėtas, neplanuotas pokalbis. Frakcijų seniūnai tiesiogiai išgirdo iš Odesos mero padėką už jau atliktus darbus ir aukas", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Jis sakė, kad esame jų broliai ir sesės, kuriais jie labai džiaugiasi ir deda viltis, kad netrukus galėsime vėl susitikti ir bendrauti.

Vakar Klaipėdos meras nuotoliniu būdu taip pat bendravo ir su Ukrainos ambasadoriumi Lietuvoje Petro Bešta.

Ir pakvietė ambasadorių, esant galimybei, apsilankyti Klaipėdoje, pirmiausia Ukrainiečių pagalbos centre, susitikti su tėvynainiais, kurie atvyko ir apsistojo Klaipėdoje.

Pokalbyje buvo aptarti ir švietimo bei socialiniai reikalai.

"Šiuo metu į Klaipėdą yra atvykę ir čia registravęsi apie 3,7 tūkst. Ukrainos piliečių ir jų skaičius nuolatos auga. Pateikiau ambasadoriui naujausią statistiką ir apie iš Ukrainos atvykusius vaikus bei jų integravimą į švietimo sistemą. Beveik pusė tūkstančio ukrainiečių vaikų mokosi mūsų miesto mokyklose. Daugiausia, žinoma, pasirinko rusakalbių mokyklas, bet yra ir tokių, kurie mokosi lietuviškose gimnazijose ir progimnazijose", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Mero pokalbyje su ambasadoriumi daugiausia dėmesio skirta švietimo dalykams, nes mokslo metai artėja link pabaigos.

Kalbėta ir apie galimybę steigti tarptautinę mokyklą iš Ukrainos atvykusiems vaikams.

"Siekiame, kad tie baisūs dalykai jų tėvynėje nesutrukdytų vaikų mokymo procesui, kad mokslo metų pabaigoje jie galėtų gauti liudijimus, nes Klaipėdoje jie tęsė mokymąsi", – kalbėjo meras.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeOdesapadėkaklaipėdos politikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių