Quantcast

Uostamiesčio pašalpininkai bus raginami dirbti visuomenei naudingus darbus

Ilgalaikiai Klaipėdos socialinės paramos gavėjai bus raginami dirbti visuomenei naudingus darbus. Pabrėžiama, kad pašalpininkai turi tokią prievolę.

Klaipėdos savivaldybė jau ne pirmą kartą kviečia įmones ir organizacijas teikti paraiškas dėl galimybės 2020 m. organizuoti visuomenei naudingą veiklą.

Organizacijų numatytus ne ypač sudėtingus darbus bendruomenės labui kviečiami dirbti uostamiesčio gyventojai, kuriems teikiama socialinė parama.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė teigė, kad pernai pašalpų gavėjus neatlygintinai visuomenei naudingų darbų imtis kvietė daugiau nei 40 įmonių.

Šiomis dienomis baigėsi ir šiemet tokius darbus organizuosiančių įstaigų paraiškų registracija.

"Buvo susidomėjimas. Plaukė nemažai paraiškų. Atsiliepė ir praėjusiais metais buvusios organizacijos", – apibendrino A.Liesytė.

Ilgalaikius pašalpininkus nesudėtingiems darbams pasitelkia mokyklos, darželiai, Botanikos sodas ir kitos organizacijos, kur reikalingi tvarkymo darbus galintys atlikti darbuotojai.

Tiesa, visuomenei naudinga veikla gali būti laikomas ne tik aplinkos tvarkymas, bet ir, pavyzdžiui, pagalba teikiant socialines paslaugas ar organizuojant kultūros, sporto, kitus renginius.

Pašnekovė sakė, kad pirmaisiais kartais įmones raginant visuomenei naudingiems darbams pasitelkti pašalpininkus buvo juntamas darbdavių atsargumas, tačiau einant laikui nemažai organizacijų pasinaudoja tokia galimybe.

Anot A.Liesytės, šiuo metu galiojantys įstatymai numato prievolę paramos gavėjams dirbti visuomenei naudingus darbus.

"Yra buvęs ne vienas atvejis, kai žmonės vėliau yra įdarbinami", – sakė A.Liesytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>pagrindinis išteklius

>pagrindinis išteklius portretas
Pritariu iš dalies. Altruistiškai ir nemokamai dirbančių organizacijų ir asociacijų ,,moteryčių" yra tikrai mažai -ant rankos pirštų susakaičiuosi. O va taip pat besivadinančių ir tokį pat statusą turinčių asabų ir veikėjų, pilna kaip nepjautų šunų. Kaip taisyklė šias ,,lesyklas" globoja verslas, valdžiukai ar partijos nusirašančios per jas sau projektinius pinigus. Čia nepriklausomų nėra. Kita vertus jūsų aprašomos darbo vietos yra tik pas vadinamus ,,sudverslius", katri niekad neturi darbuotoju kadangi moka mažai, sukčiauja taikydami visokias išnaudojimo metodikas ir verčia žmones vergauti. Taip kad jūsu mintis ir ką jūs norite pasakyti, aiški kaip dieną..:D)

pagrindinis išteklius

pagrindinis išteklius portretas
visokių visuomeninių organizacijų, asociacijų, VšĮ moterytės yra darbingo amžiaus, dažna deklaruojasi ir dievagojasi, kad dirba "iš geros širdies" ir "daro gerus darbus", tad pats metas tas darbingo amžiaus ir dailiai nagučius pasilakavusias bei automobiliais po miestą ir apylinkes besitrankančias doruoles realiai įdarbinbti kiemų teritorijų valytojomis, indų plovėjomis ir kitur, kur trūksta darbo rankų - surinksim mokesčius, miesto biudžetas tik praturtės ir nereikės bereikalingai išlaikyti pastatų, kuriuose "visuomeniniais" pagrindais reziduoja kokio nors šulo sugulovė ir kartu atsiveda tris vaikus visus nuo skirtingų vyrų ir visus šokančius balete arba grojančius bent jau balalaika.

Cha

Cha portretas
Kada valdžia dirbs visuomenei naudingą darbą???!!!....
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių