Quantcast

Uostamiesčio pareigūnai ginkluojasi naujais nežymėtais automobiliais

Netrukus uostamiesčio gatvėse ims patruliuoti "Renault Megane Grand Coupe". Naujas nežymėtas automobilis bus skirtas uostamiesčio Kelių policijos tarnybai.

Pirko už 240 tūkst. eurų

Naujasis Policijos departamento pirkinys dar nepasiekė pajūrio, tačiau Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika jau žino, kokio automobilio sulauks pareigūnai.

"Šią minutę nesame jo parsivežę į Klaipėdą. Žinau, kokios spalvos mašina bus, bet dar nesakysiu", – juokavo M.Džermeika.

Žinau, kokios spalvos mašina bus, bet dar nesakysiu.

Policijos departamentas dešimt nežymėtų automobilių įsigijo iš įmonės "Sostena". Pirkinio vertė – 240 tūkst. eurų.

Vieno automobilio kaina be PVM siekia 18,5 tūkst. eurų. Dar 942 eurus be mokesčių kainavo automobiliuose sumontuota vaizdo ir garso registravimo technika. 348 eurus kainuoja informacijos perdavimo įranga.

Mindaugas Džermeika / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Važinės benzinu

Šie automobiliai varomi benzinu, juose sumontuota automatinė pavarų dėžė.

"Kodėl automatinė? Šios pavarų dėžės yra gana modernios. Važinėjant mieste manevringumo tikrai užtenka. Pripažinkime, kad mieste yra kur kas paprasčiau vairuoti, kai automobilyje – automatinė pavarų dėžė. Tai yra patogu", – paaiškino M.Džermeika.

Policija nuolat atnaujina savo automobilių parką. Dažniausiai transporto priemonės paskirstomos teritoriniams padaliniams pagal tam tikrą kvotą, kuri priklauso nuo prižiūrimos teritorijos dydžio, dirbančių pareigūnų skaičiaus.

"Laikomasi taisyklės, kad būtų naudojami ne senesni nei 10-ies metų automobiliai. Bėgant laikui jų išlaikymui ir priežiūrai reikia skirti vis daugiau lėšų. Todėl tam tikras automobilių parko procentas vis atsinaujina. Neseniai naujų automobilių gavo teritoriniai komisariatai", – tikino M.Džermeika.

Skyrė tris milijonus

Pavasarį Lietuvos policija įsigijo 103 "SEAT Leon" automobilius. Tai – ispaniškas VAG koncerno "Golf" klasės automobilis universaliu kėbulu.

Šie automobiliai varomi benzinu, juose sumontuoti 1,5 l (110 kW, 150 AG) varikliai. Šio pirkinio vertė – per 3 mln. eurų.

Pasak Policijos departamento atstovo spaudai Ramūno Matonio, renkantis benzinu ar dyzelinu bus varomi automobiliai, atsižvelgiama, kokias funkcijas jie turės atlikti.

"Jei mašinos skirtos tam, kad nuvažiuotų ilgus atstumus, galvojama apie išlaidas degalams, tuomet pigiau yra dyzelinu varomi automobiliai. Pastarieji pirkiniai yra benzinu varomi automobiliai", – paaiškino R.Matonis.

Šią liepą departamento skelbtą konkursą automobilių įsigijimui laimėjo įmonė "KIA auto". Už beveik 240 tūkst. eurų įsigyta dešimt "Kia Ceed" automobilių, varomų benzinu.

Šiemet policija įsigijo šešis lengvuosius krovininius kurjerių automobilius. Pernai taip pat pirkta mikroautobusų.

"Krovininiai ir keleiviniai mikroautobusai yra varomi dyzelinu. Ieškant šios klasės mašinų, benzininius net ne visi gamintojai siūlo. Pažymėtina, kad visi perkami automobiliai atitinka galiojančias taršos normas (EURO 6 atitinkama pakopa)", – paaiškino R.Matonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vardas

Vardas portretas
Ko čia myžat ir viduriuojat? Elkitės kaip civilizuoti žmonės, laikykitės KET ir nereikės nieko bijot. O jei buduliai esat, tai tokius iš vis reikia naikint kaip tarakonus ir ne tik naujom policijos mašinom.

As

As portretas
A jiems ne per daug gerai ?

S.S.S.

S.S.S. portretas
šiais laikais turint radarų detektorius, ne baisios jokios nežymėtos...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių