Quantcast

Uostamiesčio paplūdimių aikštelėse nelieka parkomatų

Nors rugsėjis lepina šiltais orais ir žmonės vis dar traukia prie jūros, uostamiestis oficialiai paskelbė apie vasaros sezono pabaigą. Paplūdimiuose nebebudi gelbėtojai, pliažų prieigose, Smiltynėje neberenkama rinkliava už automobilių stovėjimą.

Baigėsi rinkliavos už automobilių stovėjimą Smiltynėje ir paplūdimių prieigose laikas. Artimiausiomis dienomis bus išmontuoti ir parkomatai.

Rinkliavą žaliojoje zonoje reikėjo mokėti iki rugsėjo 15-osios. Mokestis už automobilių stovėjimą vasaros sezonu buvo renkamas ir Smiltynėje. Pastarosios teritorija yra priskirta raudonajai zonai, kur tarifas – didžiausias.

Nuo rugsėjo 16-osios keičiasi ir rinkliavos už automobilių stovėjimą rinkimo laikas Šiaurės ir Pietų raguose. Jis bus trumpesnis. Nuo gegužės 1 iki rugsėjo 15 d. mokestis renkamas kiekvieną dieną nuo 8 iki 22 val. Laikotarpiu nuo rugsėjo 16 iki balandžio 30 d. – nuo 8 iki 18 val. Čia irgi galioja raudonosios zonos tarifas.

Rinkliavą už automobilių stovėjimą buvo įvesta ir Klaipėdos rajono teritorijoje, Karklėje.

Pasak viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" Teisės ir administravimo departamento vadovo Juliaus Pauliko, palyginti su praėjusiais metais, rinkliavos vadinamojoje žaliojoje zonoje buvo surinkta daugiau.

"Dar nesame suvedę šio mėnesio duomenų, bet iki rugsėjo 1 d. žaliojoje zonoje rinkliavos surinkimas padidėjo daugiau nei 10 proc., o Smiltynėje – daugiau nei 40 proc. Tokį nedidelį padidėjimą žaliojoje zonoje lėmė kelio darbai ir eismo ribojimai, nemažai aikštelių buvo atiduota statybininkų reikmėms. Manome, kad galėjo būti surinkta ir daugiau, nes vasara pasitaikė šiltesnė ir ilgesnė", – svarstė J.Paulikas.

Dėl Pamario gatvės rekonstrukcijos žmonės masiškai rinkdavosi Smiltynę. Tai atsispindi ir skaičiuose.

"Turbūt šį sezoną Smiltynė pasiekė maksimumą", – teigė pašnekovas.

Mėnesio pabaigoje turėtų paaiškėti tiksli surinktų pinigų suma.

J.Paulikas atkreipė dėmesį, kad kone 20 proc. išaugo rinkliavos surinkimas paplūdimių prieigose, atsiskaitant SMS žinutėmis ir išmaniosiomis programėlėmis.

Šiuo metu pajūrio zonoje pastatyti parkomatai yra išmontuojami ir vėl bus grąžinti į miesto teritoriją, kur jaučiamas didžiausias šių įrenginių poreikis.

Rinkliava už automobilių stovėjimą neberenkama ir Palangoje.

Apie sezono pabaigą paskelbė ir viešoji įstaiga "Klaipėdos paplūdimiai". Pliažuose nuo rugsėjo 15-osios nebeliko budinčių gelbėtojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rinkimai netoli

rinkimai netoli portretas
Ir iš kiemu,palei KLASCO teritoriją, išvaryti rinklevininkus.O tai ir taip brangu mašinas kasdien plauti nuo suodžiu

Vvv

Vvv portretas
Juokingiausia tai , jog Klaipesos centre prie Vaiku ligonines ant tiek sukioja ratus tie”zale liemene” ir tiek skuba visus bauduoti. Jog tarsi nera kitu gatviu! Ar jiems liepr vadovas ar jie patys ta vieta labai žiuri parodydami darbo rezultatus... Dabar gaunasi jog atvezes vaika i priemima ar pas gydytoja turiu pirma skubėti sumoketi o paskui vaiko reikalai... Idiotizmas!

Aš tai ne tu

Aš tai ne tu portretas
Rinkimai, agitacija, absurdas, daros aiškiau?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių