Quantcast

Uostamiesčio „Laivelis“ ruošiamas „išplukdymui“

Pirmadienį „išplukdymui“ pradėtas ruošti prieš beveik 15 metų Atgimimo aikštėje pastatytas „Laivelis“. Laikinoji jo vieta – Klaipėdos autobusų parke. Atsižvelgus į gyventojų siūlymus nutarta vietoje jo nestatyti nieko ir teritoriją užsėti veja.

Išlydėti „Laivelį“ atvyko „Klaipėdos želdinių“ atstovai, Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė ir naujai išrinktas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Pasak mero, „Laivelis“ išplauks į tarpinį uostą, jame pabuvęs veikiausiai vietą ras kokios nors bendruomenės kieme ar kitoje pageidaujamoje vietoje.

„Bet reprezentacinėje aikštėje, mes manome, kad jam nėra vieta. Kol kas bendruomenės prašo žalios vejos. Ko gero, taip ir bus. Nėra didelio noro investuoti į labai idealią ir gražią aplinką, todėl, kad tol, kol mes neišsprendėme konkurso keliu ir technologiniu keliu dėl Atgimimo aikštės projekto, investuoti didelių lėšų nesinorėtų. Bet kartu su kolege I. Kubiliene apsitarėme, kad bent vasaros laikotarpiu reikia tą estetinį vaizdą gerinti. Tas plokštes, kurios yra ištrupėjusios, galima gražiai užtinkuoti, padažyti panašia spalva ir tas estetinis vaizdas bus kitas“, – teigė A. Vaitkus.

„Laivelio“ išmontavimas užtruks šiandien ir rytoj. Bus nukasamas pagrindas ir išardomos konstrukcijos.

Anot I. Kubilienės, gyventojų apklausa dėl to, ką statyti vietoje minėto gėlių laivelio, vyko kovą–balandį. Pasiūlymų sulaukta įvairių.

„Apklausa vyko internetinėje svetainėje. Dauguma gyventojų pasisakė, kad visgi neinvestuotume didelių lėšų ir apsodintume veja. Gavome pavienius pasiūlymus, kaip turėtų atrodyti, jeigu darytumėme gazoną ir vieną pageidavimą iš vienos bendruomenės, kad „Laivelį“ norėtų matyti Žvejybos uoste. Tačiau pastarieji įvykiai parodė, kad, deja, norą atsiėmė“, – sakė I. Kubilienė.

Prieš beveik 15 metų idėja statyti „Laivelį“ gimė europarlamentarui Eugenijui Gentvilui. Prie idėjos įgyvendinimo prisidėjo Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyrius.

„Klaipėdos želdinių“ direktorius Gediminas Valašinas sakė, kad „Laivelį“ eksploatuoti galima, tai daug kainuoti neturėtų.

„Nežinau tiksliai, čia tokio įkainio net nėra. Daug nekainuos, tik žemes išvešime ir nuvešime. Du–trys šimtai eurų“, – sakė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha

cha cha portretas
Jo,šildymo negeba išjungti,tai nors laivelį iškas,mat jis didžiausia bėda mieste šiuo metu.

Vandai

Vandai portretas
Baisu,ką jie daro..pleškina butuose, juokiasi visi miestai,kurie mokės ne tiek,kiek klaipėdiečiai...tokių avingalvių dar nebuvo...o dėl moters laukiančios,tai gal jau ne centre,o kur prie jūros ir tiktų..ar sukvailiojote visai?

Vanda

Vanda portretas
Turiu idėją - laivelio vietoje pastatyti paminklą Klaipėdos moteriai - Laukiančioji. Kol vyrai darbavosi jūroje, jos vienos augino ir mokė vaikus, ant jų pečių buvo visa šeimos našta ir atsakomybė. Jos dirbo fabrikuose, gražino ir turtino Klaipėdą. Dabar dėl užsitęsusio šildymo. Juk šildo visai nestipriai, daug nekainuos, o jaučiamės komfortiškai. Ačiū savivaldybei, kad nors kartą elgiasi pagal įstatymą.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių