Quantcast

Uostamiesčio gatvėje eismo neribos?

Mechanizacijos gatvėje gyvenantys klaipėdiečiai skundžiasi intensyviu eismu ir nuolat po langais burzgiančiais automobiliais. Anot žmonių, nors gyvenamojoje zonoje įrengtas greitį ribojantis ženklas, tačiau tai nesustabdo greičio mėgėjų. Miestiečiai siekia, kad eismas čia būtų apribotas.

"Prašome sumažinti eismo intensyvumą Mechanizacijos gatvėje. Sykiu čia sumažėtų ir triukšmingumas, užterštumas, padidėtų saugumas gyventojams bei pėstiesiems. Tokie ženklai, kurie greitį riboja iki 30 km/val. yra nepastebimi, iš jų jokios naudos. Tuo gali įsitikinti policijos pareigūnai. Yra daugybė kitų veiksmingų priemonių gyvenamajai zonai apsaugoti", – į miesto savivaldybės atstovus kreipėsi klaipėdietis.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės, šiuo metu įrengtos visos reikiamos priemonės eismo saugumui užtikrinti.

"Buvome nuvykę į vietą pasižiūrėti. Gatvė yra palyginti siaura, vienoje pusėje žmonės nuolat palieka stovėti savo automobilius. Eismą riboja ženklai. Didesniu, nei leistina, greičiu gatve važiuoti būtų sudėtinga. Būtų galima įrengti greičio ribojimo kalnelius, tačiau neretai jiems atsiradus žmonės vėl kreipiasi į miesto savivaldybę prašydami juos panaikinti. Įrengus kalnelius, automobiliai skleidžia dar didesnį triukšmą ", – atskleidė V.Paukštė.

Anot vyriausiojo specialisto, prieš kurį laiką Mechanizacijos gatvės gyventojai kreipėsi į miesto savivaldybę, prašydami gatve leisti naudotis tik vietos gyventojams ir aptarnaujančiam personalui.

Vis dėlto, anot V.Paukštės, gatvė nėra privati valda, tad toks prašymas nebuvo patenkintas.

"Tai yra miestui priklausanti gatvė, kuria gali naudotis visi klaipėdiečiai ir miesto svečiai. Apie problemą žinome, stebėsime situaciją", – kalbėjo V.Paukštė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vardas

vardas portretas
Ne riboti reikia, o didinti. 60-80km/h yra normalus greitis

Vardenis

Vardenis portretas
Tai ir Birutės gatvės gale ribokit. Varinėja ten bmw kaip lakūnai. Ovisą dieną kaip autostradoj mašinų.

jop

jop portretas
turciai galetu kaimuose steigti ramybes rezervatus ir netrukdyti miestieciams
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių