Quantcast

Uostamiesčio dviratininkus piktina stulpai

Neseniai sutvarkytos Debreceno aikštės prieigos papiktino klaipėdiečius dviratininkus. Saugumo sumetimais abipus dviračių tako projektuotojų sugalvoti betoniniai stulpeliai, pasak dviratininkų, tamsoje virsta pavojingais spąstais.

Neseniai sutvarkytos Debreceno aikštės prieigos papiktino klaipėdiečius dviratininkus. Saugumo sumetimais abipus dviračių tako projektuotojų sugalvoti betoniniai stulpeliai, pasak dviratininkų, tamsoje virsta pavojingais spąstais.

Kelia siaubą?

"Kas galėjo sugalvoti sumontuoti šitokius betono stulpus abipus tako? Naktį jų nematyti. Jie juk pilki. Bet kurią minutę kas nors užsimuš šioje vietoje. Kyla klausimų, kam jų reikėjo ir kiek toks "grožis" kainavo mokesčių mokėtojams?" – klausė klaipėdietis Stasys, kiekvieną dieną į darbą važiuojantis dviračiu.

Vyras tikino, kad šie betono stulpai neapsaugo,  priešingai – yra gana pavojingi.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė tikino, kad rengiant Debreceno aikštės rekonstrukcijos planą projektuotojai pasiūlė tokiais stulpais atskirti dviratininkų ir pėsčiųjų srautus.

"Norėta apsaugoti dviratininkus nuo pėsčiųjų. Šioje vietoje yra pėsčiųjų perėja per Taikos prospektą. Žmonės, perėję ją, traukiai tiesiai per dviračių taką. O dviratininkai neretai važinėja gana greitai. Todėl nutarta taip pažymėti tako ribas", – aiškino N.Vedeikienė.

Stulpams – beveik 1,5 tūkst. eurų

Debreceno aikštės rekonstrukcija atsieis 258 tūkst. eurų. Abipus dviračių tako įrengta 20 betono stulpelių. 18 jų yra išdėstyti eile, dar du – tolėliau, kad užtvertų kelią prekeivių automobiliams.

"Dažnai prekybininkai automobiliais važiuoja šaligatviu iki pat prekybos vietos ir ten išsikrauna savo prekes. Pastatėme stulpelius, kad nevažinėtų", – tikino specialistė.

Klaipėdietis Lukas valdininkams replikavo, kad nevertėjo leisti lėšų stulpeliams pastatyti.

"Reikia rytais reidus rengti. Nubaustų kelis kartus iš eilės už važinėjimą šaligatviais, nekiltų noras taip elgtis. O dar ir valstybės biudžetą papildytų. O čia, spėju, nemažus pinigus teko pakloti už tokių stulpų įrengimą", – mano dviratininkas.

N.Vedeikienės teigimu, vieno stulpelio kaina – per 74 eurus. Iš viso dviem dešimtims šių stulpų teko išleisti 1 480 eurų.

Įrengs atšvaitus

"Tačiau klaipėdiečių pastabose yra racionalumo. Mes jau reagavome ir apsvarstysime, kaip įrengti atšvaitus arba kitaip juos pažymėti, kad jie būtų matomi naktį", – sakė N.Vedeikienė.

Ji aiškino, kad aikštės projektuotojai yra išpeikę Klaipėdos savivaldybės darbuotojų siūlymus viešose miesto erdvėse įrengti gėlinių ar kt.

"Didelio pasirinkimo neturėjome. O projektuotojai siūlė tokius sprendimus. Ateityje mes jau būsime gudresni", – pripažino savivaldybės darbuotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kartais dviratininke

Kartais dviratininke portretas
Issiruosem su draugais i Smiltyne dviraciais. Tai buvo kazkas baisaus. Dviraciu takais vaiksto kas ne tingi ir dar pasignalijus isgirsti kruva keiskmazodziu. Kaista, juk zmones nevaiksto gatves viduriu ir nekolioja automobiliu vairuotoju, kad sie jiems pasivaiksciot trugdo.Labiausiai stebina mamytes, kurios paleidzia vaikus begioti po dviracio taka, juk vaziuodamas niekada negali nuspeti i kuria puse soks tas vaikelis.Maciau , kaip dvi merginos pasimaise dviratininkui po ratais ir vaikinas skrido per vaira, stebuklas , kad liko gyvas, nors manau traumu neisvenge, o merginos leipo juokais.Manyciau tokias reiktu bausti, kaip uz keliu eismo taisykliu pazeidima. Dviraciu takai turi buti dviraciams! Ir siaip stebiesi, koks protuolis taip suprojektavo dviraciu takus, kad vidury tako isdygsta stulpas ar siuksliadeze, ar koks reklaminis stendas.

Wtf

Wtf portretas
Bl akinius uzsidekite ir nrml ten apsviesta yra. Geriau fontana tegul patvarko nemazai vandens ant pesciuju tako purskia

to to edgarui

to to edgarui portretas
O kodėl tokiu atveju mums turi rūpėti tavo sveikata?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių