Quantcast

Uostamiesčio darželiuose – vėl viruso protrūkis

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro vadovė Jūratė Grubliauskienė patvirtino, kad moksleivių testavimo apimtys dėl COVID-19 pasiekė tą lygį, koks buvo prieš kalėdines moksleivių atostogas. Tačiau neramiausia dėl išaugusio darželinukų sergamumo.

Praeitą savaitę Klaipėdos ugdymo įstaigose buvo atlikta 15,7 tūkst. testų.

Buvo gauti 58 teigiami atsakymai, iš kurių septyniolika buvo patikslinti, atliekant PGR testą mobiliajame punkte. Iš septyniolikos šešiolika buvo teigiami.

Sveikatos biuro specialistų duomenimis, uostamiesčio mokyklose po atostogų moksleivių sergamumas yra išaugęs, lyginant su laikotarpiu prieš atostogas.

Tačiau tai esą gali būti susiję su tuo, kad daugiau vaikų yra testuojama.

Šiuo metu serga 229 moksleiviai, 20 pedagogų ir šeši kiti darbuotojai.

Yra 31 klasė iš 18 skirtingų mokyklų, kurių vaikai yra stebimi, tai yra dešimt dienų testuojasi kas dvi dienas.

"Yra 40 moksleivių, kurie nesutiko testuotis kas dvi dienas ir pasirinko saviizoliaciją. O po kontaktų su sergančiuoju testuojasi 27 mokyklų darbuotojai. Ikimokyklinėse įstaigose sergančių vaikų skaičius yra 59. Tokio skaičiaus mes nesame turėję nuo spalio. Ikimokyklinėse įstaigose serga 23 pedagogai ir 23 kiti darbuotojai, be to, po kontakto su sergančiuoju testuojasi 18 darbuotojų", – vardijo J.Grubliauskienė.

Praėjusią savaitę pasirodė operacijų vadovo nurodymas, kuriame buvo reglamentuotas testų dalijimas moksleiviams kiekvieną penktadienį.

Tačiau buvo pažymėta, kad testus turi gauti tie moksleiviai, kuriems, testuojantis profilaktiškai kas 3–5 dienas, testavimo diena patenka savaitgalį.

"Klaipėdoje priimtas sprendimas ir sudėliotas testavimo intensyvumas taip, kad kiekviena uostamiesčio mokykla kiekvieną savaitę testuotųsi po du kartus, tai yra pirmadienį ir ketvirtadienį", – kalbėjo Sveikatos biuro vadovė.

Iki šiol vaikai vieną savaitę testuodavosi du kartus, o kitą – vieną kartą.

Tačiau dabar, kad būtų išvengta testavimosi savaitgaliais, o sveikatos specialistai iš karto galėtų turėti rezultatus, nuspręsta intensyvinti testavimą mokyklose, nedalinti testų į namus ir taip sekti užkrato situaciją ir ją kontroliuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
O gal galima tėvų į darželio grupes neįleisti? Kaune,Vilniuje galioja karantino taisyklės,Klaipėdoje - ne.Reikia įeiti nors tu ką,su kaukėmis gi.

saule

saule portretas
o kodel niekas nekalba apie roto virusa ,del kurio suserga visa lopselio grupe ir niekas jo neuzdaro.Labai daznai sitas virusas pasireiskia lopseli-darzeli SVYTURELIS.Toks jausmas ,kad dirbanciam kolektyvui vis vien del vaiku sveikatos.

Snargliuojasi

Snargliuojasi portretas
nabagėliai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių